Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grafelijkheidsduinen Noord-Holland blijven nog afgesloten

Datum nieuwsfeit: 21-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Op nadrukkelijk verzoek van Ministerie LNV

GRAFELIJKHEIDSDUINEN BLIJVEN NOG AFGESLOTEN

Helaas blijven de maatregelen vanwege mond- en klauwzeer in de Grafelijkheidsduinen nog van kracht. Dit vanwege het nadrukkelijke verzoek van het Ministerie van LNV om ieder contact tussen publiek en grote grazers in natuurgebieden te mijden. De epidemie is immers in Engeland nog steeds niet onder controle. In de Grafelijkheidsduinen lopen een fietspad en een voetpad dwars door een deel waar Schotse Hooglanders grazen. Het Noord-Hollands Landschap hoopt wel binnenkort de maatregelen hier op te mogen heffen. Op 28 mei wordt hierover een beslissing genomen. De maatregelen in alle andere terreinen van Het Noord-Hollands Landschap zijn inmiddels opgeheven.

De beheerders van Het Noord-Hollands Landschap merken dat er bij het publiek steeds minder begrip voor de maatregel is, toch is Het Noord-Hollands Landschap en alle andere natuurbeheerders gebonden aan de richtlijnen. Gelukkig is niet het hele gebied bij Den Helder ontoegankelijk, een wandeling rond het gebied blijft mogelijk.

Bezoekers worden door Het Noord-Hollands Landschap verwezen naar de activiteiten in Balgzand. Dit waddengebied ligt ook bij Den Helder. Balgzand staat op dit moment erg in de belangstelling vanwege de discussie over de verplaatsing van de Orions naar Den Helder. Het draaien en verlengen van de startbaan heeft grote nadelige gevolgen voor de vogels in het westelijke deel van de Waddenzee. Mensen die naar Balgzand willen, kunnen bij de VVV Den Helder of bij Het Noord-Hollands Landschap (0251-362 762) een folder met het programma aanvragen.Voor inlichtingen over bovenstaand persbericht kunt u contact opnemen met de voorlichter van Het Noord-Hollands Landschap, Johan Stuart, 0251-362 747 of mobiel 06-53129644. E-mail: (j.stuart@noordhollandslandschap.nl). Foto's zijn op verzoek leverbaar.

Castricum, 21 mei 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie