Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reactie Agalev op uitspraken zone-vreemde woningen

Datum nieuwsfeit: 21-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Agalev (Vlaanderen)

P E R S M E D E D E L I N G
A G A L E V - F R A C T I E
V L A A M S P A R L E M E N T

Brussel, 21 mei 2001

De Gucht gaat (zone)vreemdDe uitlatingen over de zonevreemde woningen van De Gucht zijn op zijn minst eigenaardig te noemen.

- Eigenaardig omwille van de timing.
Donderdag 17 mei, hebben de meerderheidsfracties, na overleg, (dus samen met de VLD) een gezamenlijke aanpassing van het Decreet voorgesteld.
- Eigenaardig om de inhoud.
Het voorstel van de meerderheidsfracties geeft terecht een grote rechtszekerheid aan de eigenaars van zonevreemde woningen. Zo zullen aan deze woningen zowel onderhoudswerken als structurele ingrepen, (bv. fundamenten) uitgevoerd kunnen worden. Wij zijn benieuwd het concrete voorstel van De Gucht te zien want een éénmalige regularisatie vanuit Brussel gaat in tegen de geest van het decreet en de geest van het regeerakkoord waar mede door de VLD voor subsidiariteit gepleit wordt : gemeentelijk oplossen, wat kan, ook in de Ruimtelijke Ordening. Tenslotte is het voorstel van De Gucht om geen planbaten te heffen een cadeau voor de speculanten.
De uitgestippelde lijn om planbaten te innen als mensen effectief winst halen uit de overgang van zonevreemde woningen naar zone-eigen woningen is de meest rechtvaardige optie.
De uitlatingen over wisselmeerderheden lijken eerder op paniekvoetbal dan op een doordachte optie voor de toekomst.

Isabel VERTRIEST
Vlaams Volksvertegenwoordiger


Meer informatie:
Agalev fractie, Vlaams Parlement, 1011 Brussel
Tel. 02-552 13 84 Fax 02-552 16 33
e-mail: (vl.parlm@agalev.be)
www.agalev.be/code/nl/page.cfm?id_page=852

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie