Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Www.aardappelboulevard.nl van start

Datum nieuwsfeit: 21-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: DLV-Adviesgroep
Zoek soortgelijke berichten
DLV-Adviesgroep

Aardappelboulevardsite van start (21-05-01)

WWW. AARDAPPELBOULEVARD.NL van start

In samenwerking met ZLTO, Proefboerderij Rusthoeve en DLV Adviesgroep is afgelopen week begonnen met de aanleg van de 'Aardappelboulevard'.

Demoveld
Middels een demoveld worden alle beslismomenten in de teelt van aardappelen in diverse objecten gedemonstreerd. Te zien zijn een groot aantal rassen, objecten met onkruidbestrijding, gewasbescherming (fungiciden, insecticiden) en loofdoding. Een belangrijk onderdeel is bemesting: voorjaarsaanwending van drijfmest en diverse objecten met mineralen, na het poten en gewasbespuitingen. Kortom, alle noviteiten op gebied van de teelt van aardappelen vindt u op het demoveld.

Open dag
Het doel van de aardappelboulevard is het betrekken van een breed agrarisch publiek bij de huidige problematiek van de aardappelteelt. Op de open dag (4 september) worden zowel telers, afnemers, toeleveranciers en winkelbedrijven uitgenodigd om met elkaar over deze problematiek te praten. De getoonde objecten en bevindingen zullen ruimte bieden om deze discussie te voeden. Om de doelgroep goed te informeren is er een internetsite ontwikkeld.
Op deze site (www.aardappelboulevard.nl) vindt u informatie over de opzet van de Aardappelboulevard, uitleg over en verloop van de verschillende objecten (incl. foto's) die aangelegd zijn. Bovendien geven deelnemers en sponsoren acte de presence.

Voor meer informatie kunt u terecht bij
Kees Bakker
DLV Adviesgroep nv
Marktgroep Akkerbouw en Vollegrondsgroenten
tel.nr. 06-53291347

of Cor van Oers
Markgroepmanager
tel. nr 0186-573011.

Of kijk op de site www.aardappelboulevard.nl

Startpagina

Nieuws

Nieuws Archief

nieuws ozb

huisverkoop

sneeuw bericht op wap

DLV diabolomodel

DLV facet

Studiereis Canada

Energie

MINAS

WeerOnline genomineerd

Mineralen

Biologische landbouw

WeerOnline eerste

Meststoffen

G.G.V.

Aardappelboulevard

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie