Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

UPC wijzigt televisiefrequenties in haarlem

Datum nieuwsfeit: 21-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: UPC N.V.
Zoek soortgelijke berichten
UPC N.V.

UPC NEDERLAND WIJZIGT TELEVISIEFREQUENTIES IN HAARLEM

Schiphol-Rijk, 9 mei 2001

Op 21 mei en 28 mei, om 8.00 uur, voert UPC Nederland in een deel van Haarlem nieuwe televisiefrequenties in. Dit betekent dat vanaf deze datum de televisiezenders op andere frequenties worden doorgegeven. Om het kabelnet geschikt te maken voor nieuwe digitale diensten moet UPC Nederland enkele technische aanpassingen doen, waardoor abonnees hun tv-toestel en eventueel hun videorecorder opnieuw moeten instellen. UPC verzoekt al haar abonnees hun televisietoestellen en eventueel videorecorders opnieuw in te stellen.

Op 21 mei zullen in Haarlem Oost de frequenties wijzigen. Op 28 mei vinden de wijzigingen plaats in Haarlem Noord, Centrum West en Schalkwijk. De frequentiewijzigingen zijn nodig in verband met de invoering van nieuwe diensten en het harmoniseren van het gehele UPC-netwerk. Hierdoor komen nagenoeg alle tv-zenders in het gehele UPC-verzorgingsgebied op dezelfde frequentie, waardoor de beheersbaarheid van het kabelnet vergroot wordt en eventuele storingen sneller en gemakkelijker kunnen worden verholpen.

S-band
De mogelijkheid bestaat dat, als gevolg van de invoering van de nieuwe televisiefrequenties, sommige huishoudens met een oud televisietoestel een aantal televisiezenders niet meer kunnen ontvangen. Deze zenders, RTL 5, Yorin, SBS6, Net 5/Ketnet, Haarlem 105, TV Noord-Holland en CNN, worden namelijk op de zogenaamde S-band geplaatst. De S-band is door sommige televisietoestellen van circa acht tot twaalf jaar oud niet te ontvangen. Televisietoestellen waarop een videorecorder is aangesloten, kunnen de S-band over het algemeen wel ontvangen. Klanten die de S-band zenders niet kunnen ontvangen, kunnen bij UPC gratis een S-band tuner bestellen. Hiervoor wordt een borg van 75,- gevraagd.

Informatie inwoners
UPC Nederland brengt haar klanten twee weken van tevoren per brief van de wijzingen op de hoogte. Bovendien krijgt iedereen een handig frequentie-overzicht, waarop de nieuwe zendertabel met bijbehorende frequenties overzichtelijk vermeld staat. Daarnaast brengt UPC Nederland haar klanten via advertenties in huis-aan-huisbladen op de hoogte van de wijzigingen.
Voor vragen kunnen klanten terecht bij een speciaal, gratis informatienummer: 0800 023 12 54.
Ook kunnen klanten gebruik maken van speciale UPC serviceteams die worden ingezet wanneer bewoners aangeven dat zij hulp nodig hebben bij het instellen van de televisie. Er komt dan iemand langs die de apparatuur opnieuw instelt. Hiervoor wordt een vergoeding van 35,- per eerste tv-toestel gevraagd en f 20,- per elk volgend toestel. Klanten met een ACI-geschikt tv-toestel kunnen automatisch de zenderindeling installeren. ACI is een extra service die op tv-toestellen geboden wordt om automatisch de zenders in de frequentievolgorde van de kabelmaatschappij op de televisie te installeren.

UPC Infokanaal
Na de frequentiewijzigingen kan de Haarlemmer het UPC Infokanaal ontvangen. Dit kanaal toont 24 uur per dag live-beelden van de belangrijkste televisiezenders, geeft alle wetenswaardigheden over het tv- en radiopakket en actuele informatie over de andere diensten en services van UPC. Bij het UPC Infokanaal horen teletekstpagina's met informatie over bijvoorbeeld zenderindelingen en geplande onderhoudswerkzaamheden aan het kabelnet. Op de teletekstpagina's staat tevens een programmagids.

UPC Nederland
UPC Nederland is onderdeel van het beursgenoteerde United Pan-Europe Communications (AEX en NASDAQ) en is met zo'n 2,2 miljoen klanten de toonaangevende aanbieder op het gebied van geavanceerde media- en telecommunicatiediensten in Nederland. Hiervoor beschikt UPC Nederland in Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant over hoogwaardige breedbandnetwerken.

UPC Nederland is actief op zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt. Op de consumentenmarkt voert de onderneming diensten op het gebied van Internet (chello), telefonie (Priority Telecom) en radio & tv. Op de zakelijke markt legt UPC Nederland zich toe op het ontwikkelen, toepassen en integreren van de modernste, datacommunicatie- en internetoplossingen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie