Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Netwerken helpen niet bij vinden werk in Hongarije

Datum nieuwsfeit: 21-05-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Netwerken helpen niet bij het vinden van werk in Hongarije

Onder het Oost-Europese socialistische politieke en economische systeem was het hebben van een sociaal netwerk uiterst belangrijk om het individueel welzijn te bevorderen. Met de overgang naar een kapitalistisch systeem leek het belang van persoonlijke contacten te verdwijnen. Maar volgens de Hongaarse promovendus Tamás Bartus kunnen diezelfde netwerkhulpbronnen ook zeer nuttig zijn in postcommunistische samenlevingen. Want sinds de overgang naar het kapitalisme zijn de levensomstandigheden verslechterd. Om netwerkeffecten vast te stellen deed Bartus onderzoek onder jonge werkzoekenden op de Hongaarse arbeidsmarkt. Hij ontdekte, tegen de verwachting in, dat ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie