Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Online-warenhuis Hot-Orange gaat samenwerken met Vendex KBB

Datum nieuwsfeit: 21-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vendex KBB NV
Zoek soortgelijke berichten
Vendex KBB NV

21 mei 2001

Online-warenhuis Hot-Orange gaat samenwerken met Vendex KBB

Het online-warenhuis Hot-Orange.com, een van de leidende e-commerce bedrijven in Nederland, gaat samenwerken met Vendex KBB, het grootste Nederlandse winkelconcern in de non-foodsector. Vendex KBB gaat Hot-Orange bijstaan op het gebied van inkoop, voorraadbeheersing en logistiek. Hot-Orange stelt op zijn beurt kennis en ervaring beschikbaar voor de e-commerce activiteiten van het winkelconcern. Tevens zal het merk Hot-Orange, dat zich onderscheidt als innovatief en 'anders dan anders', verder worden versterkt.

In eerste instantie zal Hot-Orange nauw gaan samenwerken met Kijkshop, een van de winkelformules van Vendex KBB, met in totaal 133 winkels in Nederland en België. Kijkshop is inmiddels succesvol en winstgevend met e-commerce en biedt via
www.Kijkshop.nl zelfs meer artikelen aan dan de 5.500 die in de winkels verkrijgbaar zijn. Door de samenwerking met Kijkshop krijgt Hot-Orange toegang tot een breed assortiment producten en kan Hot-Orange gebruik maken van de gedegen logistieke afhandeling van Kijkshop. Hierdoor ontstaat een sterke en betrouwbare combinatie van 'clicks' en 'bricks', die naar verwachting meer interessante synergievoordelen zal opleveren.

In ruil voor de kennis en faciliteiten die Vendex KBB inbrengt, verwerft het concern een belang van 10 procent in Hot-Orange, met een optie op uitbreiding daarvan. Hot-Orange blijft als zelfstandige onderneming werken en zal zich als onafhankelijk merk verder ontwikkelen onder leiding van het huidige management.

Hot-Orange benadert zijn klanten momenteel alleen nog via het internet. Het huidige brede productaanbod wordt de komende jaren verdiept, met name op het gebied van gezondheidsproducten, kunst, delicatessen en woonaccessoires. Ook zal Hot-Orange op korte termijn meer inhoud toevoegen aan het online-warenhuis, door samenwerking met leidende bedrijven in de wereld van print, radio en TV.

Koninklijke Vendex KBB is de leidende non-foodretailer in Nederland en is met diverse winkelformules ook actief in België, Luxemburg, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Tot de onderneming behoren zevenentwintig bekende formules in de sectoren warenhuizen en speciaalzaken. Over het boekjaar 2000/01 (per 31 januari) behaalde Vendex KBB een netto-omzet van 4,6 miljard euro, een bedrijfsresultaat van 239 miljoen euro en een nettowinst van 160 miljoen euro. Het gezamenlijke aantal winkels bedraagt meer dan 2500 en het aantal medewerkers circa 53 duizend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie