Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SVGB start meldpunt voor noodlijdende beroepsopleidingen

Datum nieuwsfeit: 21-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (jvanzuijlen@svgb.nl)

Contactpersoon: Jeroen van Zuijlen

www.noodlijdendeopleidngen.nl

Datum: 21 mei 2001

www.noodlijdendeopleidingen.nl
Op maandag 21 mei stelde de SVGB een meldpunt voor noodlijdende beroepsopleidingen op het internet open: www.noodlijdendeopleidingen.nl. Beroepsopleidingen die met moeite het hoofd boven water houden, kunnen zich op deze site melden. Vervolgens nodigt de SVGB hen uit voor een gesprek. Naar aanleiding van het gesprek geeft de SVGB gratis advies over mogelijke oplossingen voor de opleiding. Dit betekent niet dat de SVGB verwacht dat de noodlijdende opleiding zich bij haar aansluit. Zij wil alleen haar kennis en ervaring beschikbaar stellen, omdat de SVGB zich sterk maakt voor kleine gespecialiseerde beroepsopleidingen.

Directe aanleiding voor het meldpunt is de conferentie Ambachtelijk beroepsonderwijs: een vak apart georganiseerd op 23 april 2001 door het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA). Tijdens deze conferentie refereerde de voorzitter van MKB Nederland, de heer de Boer, aan een meldpunt voor kleine opleidingen die in nood verkeren. Vanuit de zaal reageerde Jenny Doest (adjunct-directeur SVGB) hierop en ze stelde dat de SVGB zich daar voor zou willen inzetten.

Misschien vraagt u zich af waarom de SVGB zich hiervoor op werpt. De SVGB is een van de 21 landelijke organen beroepsonderwijs. Ten behoeve van haar branches in de gezondheidstechnische en ambachtelijke sectoren verricht de SVGB primair taken in het kader van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs. Daarnaast biedt zij op verzoek van deze branches een compleet dienstenpakket met onderwijs. De SVGB verwacht zich op langere termijn te ontwikkelen tot de vanzelfsprekende en exclusieve aanbieder van dienstverlening aan alle kleine branches in Nederland. In deze ambities wordt de SVGB gesteund door het ministerie van O,C&W, dat met name de toegevoegde waarde van de SVGB voor de kleinere branches onderkent en waardeert. //

SVGB

Brinkwal 3

3432 GA

Nieuwegein

Telefoon: 030 603 67 56reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie