Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nutreco neemt centrale slagerijen van Laurus over

Datum nieuwsfeit: 21-05-2001
Bron: Nutreco NV
Zoek soortgelijke berichten
Nutreco NV

Boxmeer, 21 mei 2001

PERSBERICHT

Nutreco KONDIGT DEFINITIEVE OVERNAME AAN VAN CENTRALE SLAGERIJEN VAN LAURUS in NEDERLAND Na recente overnames in pluimveekolom nu een belangrijke stap in de varkenskolom

Nutreco Holding N.V. en Laurus N.V. hebben een definitieve overeenkomst getekend voor de overname door Nutreco van de centrale slagerijen van Laurus, die zorg dragen voor de verdere verwerking en verpakking van vers vlees voor de Laurus Groep. De Nederlandse mededingingsautoriteit heeft inmiddels een verklaring van geen bezwaar afgegeven. Deze bekendmaking volgt op recente aankondigingen door Nutreco van twee overnames in de pluimveekolom: Agrovic in Spanje en Ham Holding B.V. in de Benelux, topspelers op het gebied van pluimveeslachterijen en de verwerking tot pluimveeproducten met toegevoegde waarde.

De overname van de vleesactiviteiten van Laurus maakt Nutreco een top-toeleverancier van voorverpakt vers vlees aan de Nederlandse detailhandel. Het varkensvlees zal worden betrokken van de Hendrix Meat Group, de Business Unit van Nutreco waarin de varkensslachterijen en de verdere verwerking van varkensvlees zijn ondergebracht. Dit betekent een aanzienlijke versterking van het bedrijfsconcept van Nutreco. In het overige vlees zal voornamelijk worden voorzien via preferred partnerships met derden. De overgenomen centrale slagerijen waar het vers vlees voor de betrokken winkels verder zal worden verwerkt en verpakt zijn gesitueerd in Beilen, Hoogeveen en Someren. Op dit moment worden ruim 400 bij Laurus betrokken winkels via de centrale slagerijen van vers vlees voorzien. Binnen twee jaar zullen nagenoeg alle betrokken winkels vanuit de centrale slagerijen worden beleverd.

Laurus
Laurus is een toonaangevende food retail onderneming met een omzet van EUR 5,6 miljard. Zij biedt werk aan 48.000 werknemers en heeft 3.000 vestigingen in Nederland, België en Spanje. Onlangs maakte Laurus bekend de krachten van de bestaande formules in Nederland te bundelen in één supermarktformule: Konmar nieuwe stijl. Met 3 vestigingen verspreid over Nederland behaalden de centrale slagerijen van Laurus in 2000 een omzet van EUR 70 miljoen. Binnen twee jaar zal deze omzet zich verdubbelen. De centrale slagerijen bieden werk aan ruim 350 medewerkers, die mee over zullen gaan naar Nutreco.

Hendrix Meat Group
Hendrix Meat Group heeft in totaal 3 vestigingen verspreid over Nederland. In het totaal heeft Hendrix Meat Group 900 mensen in dienst en een jaarlijkse omzet van EUR400miljoen.

"Deze overname is opnieuw een belangrijke stap in de realisering van onze strategie om in de vleeskolom dichter bij de eindgebruiker te komen en daarmee beter gepositioneerd te zijn", aldus Aalt Dijkhuizen, Managing Director van Nutreco's Business Group Agri Northern Europe. "Wij zien dat de vleeskolom steeds meer wordt aangestuurd vanuit de eindafnemer c.q. de consument. Een ontwikkeling waarvoor wij met onze posities op het gebied van fokkerij, voer en slachterij/verwerking adequaat zijn toegerust en met ons systeem van "tracking & tracing" door de kolom heen, zorg kunnen dragen voor maximale garantie van kwaliteit en voedselveiligheid (van "feed to food")."

Nutreco Holding N.V.
Nutreco Holding N.V. is een internationale onderneming, met toonaangevende posities in de markten van hoogwaardige voeding voor vee en vis en van viskweek. De grootste activiteiten van de groep bestaan uit de productie van mengvoer voor varkens, pluimvee, rundvee en voer voor zalm en forel en het kweken, verwerken en vermarkten van hoogkwalitatieve zalmproducten. Andere activiteiten van Nutreco zijn de productie van premixen en speciaalvoer, de verwerking van pluimvee en varkens en de fokkerij van varkens- en pluimveerassen. Deze activiteiten zijn onderverdeeld in Nutreco Aquaculture en Nutreco Agriculture. Binnen vijf Business Groups opereren zestien Business Units, met meer dan 90 productie- en verwerkingsfabrieken in 20 landen met in totaal 12.650 medewerkers. Sinds haar beursnotering in juni 1997 heeft Nutreco acquisities afgerond in Nederland, Spanje, Duitsland, Canada, Polen, Chili, Portugal, Frankrijk, Schotland, België, Noorwegen en de Verenigde Staten. In 2000 bedroeg de omzet van Nutreco EUR 3.126 miljoen. Nutreco is genoteerd aan het officiële segment van Euronext in Amsterdam.


* * * * *

Voor meer persinformatie:
Nutreco Holding N.V., Dimitri Casteleyn, Communications Manager Telefoon +31 (0) 485 589 684
www.nutreco.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie