Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Italie kiest Baltimore voor elektronische ID-kaarten

Datum nieuwsfeit: 21-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Baltimore Technologies levert veilige infrastructuur voor project van Italiaanse overheid voor uitgifte nieuwe elektronische identiteitskaarten

Ministerie van Binnenlandse Zaken kiest e-security technologie van Baltimore voor de uitgifte van elektronische ID-kaarten aan Italiaanse staatsburgers, teneinde een betrouwbore geanthoutiseerde elektronische communicatie te inwonen garandere

Amsterdam, 21 mei 2001 - Baltimore Technologies , een toonaangevend bedrijf op het
gebied van e-security, heeft vandaag bekendgemaakt dat het Italiaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken samen met Getronics Italië heeft gekozen voor Baltimore UniCERT, het bekroonde PKI (Public Key Infrastructure) systeem, voor de uitgifte en het beheer van elektronische identiteitskaarten aan alle Italiaanse staatsburgers in de komende vijf jaar. De eerste 100.000 kaarten zullen in juni 2001 worden uitgereikt en nog eens een miljoen kaarten zullen worden uitgegeven voor het einde van het eerste kwartaal van 2002. In de loop van het project zullen naar schatting meer dan 60 miljoen nieuwe kaarten met digitale certificaten worden uitgegeven.

Op basis van de e-security producten van Baltimore wil het Ministerie van Binnenlandse Zaken aan alle Italiaanse staatsburgers een elektronische identiteitskaart uitreiken die is voorzien van een digitaal certificaat, teneinde een veilige, geauthentiseerde elektronische communicatie te kunnen garanderen. Door deze beveiligingsinfrastructuur kunnen Italiaanse overheidsinstellingen en particuliere service providers elektronisch met het publiek in het algemeen communiceren en nieuwe e-Government services aanbieden. Hierdoor worden kostenbesparingen en verbeteringen van de efficiency mogelijk door vermindering van de overhead en de tijdsinvestering die nu nog voortvloeien uit de toepassing van de huidige op papier gebaseerde systemen.

Daarnaast zullen de mogelijkheden van de Baltimore e-security worden gebruikt voor het verbeteren van de interne communicatie, door een versnelling van de verwerking en administratie van overheidsmaatregele op een betrouwbere en veilige elektronishce manier. De Baltimore TrustedWorld partner Getronics, een toonaangevende systeemintegrator, wordt verantwoordelijk voor de integratie en implementatie van het PKI-systeem van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Maurizio Bruschi, hoofd van het Project Identiteitskaarten voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken, zegt over het project het volgende "Dit is het eerste project ter wereld waarin de conventionele identiteitskaart wordt vervangen door een kaart met het sofinummer en de identiteitsgegevens van de houder, on-line uitgegeven door front offices (stadhuizen). Na uitvoerig onderzoek onder verschillende aanbieders hebben we gekozen voor de beveiligingsoplossingen van Baltimore Technologies > omdat deze voldoen aan al onze wensen en eisen op het gebied van e-security. Een dergelijke technologie zal in hoge mate bijdragen aan de verbetering van onze e-services en het beveiligingsplatform bieden dat een essentiële rol speelt bij het aanbieden van betrouwbare e-services door de Italiaanse overheden."

Volgens Oronzo Berlen, die verantwoordelijk is eSecurity Infrastructures, een onderdeel van Network Integration and Security Practice van Getronics Italië: "Onze samenwerking met Baltimore Technologies biedt het beveiligingsplatform dat van cruciaal belang is voor de ontwikkeling van betrouwbare services voor de Italiaanse overheid. Het Italiaanse ID-kaart project onderstreept nog eens de leidende positie van Getronics als het gaat om het leveren van services op het gebied van systeemintegratie waarbij wordt voorzien in alle aspecten van security management in eBusiness, en het aanbieden van een belangrijk fundament voor het creëren van betrouwbare e-services voor zowel overheidsinstellingen als de particuliere sector."

Pietro Riva, Business Development Manager voor Baltimore Technologies in Italië zegt hierover: "De particuliere sector is altijd een zeer sterke en strategische markt geweest voor Baltimore. Het binnenhalen van dit project onderstreept eens te meer ons vermogen om robuuste, schaalbare en innovatieve elektronische beveiligingsoplossingen te ontwerpen en te bouwen voor overheden over de hele wereld."

Over Getronics
Getronics is een van de meest toonaangevende leveranciers van oplossingen en services voor professionele gebruikers van Informatie- en communicatietechnologie (ICT) ter wereld. Met ruim 29.000 medewerkers in 36 landen werkt Getronics samen met veel van de grootste bedrijven ter wereld aan de maximalisering van de waarde van hun investeringen op technologisch gebied. Het wereldwijde hoofdkantoor van Getronics is gevestigd in Amsterdam en er zijn regionale hoofdkantoren in Boston, Singapore en Washington DC. De aandelen van Getronics worden verhandeld aan de Beurs van Amsterdam ('GTN'). Meer informatie over Getronics en haar oplossingen en services vindt u op www.getronics.com .

Over Baltimore Technologies
Baltimore Technologies ontwikkelt en verkoopt producten en services op het gebied van beveiliging en stelt bedrijven in staat betrouwbare, veilige systemen te ontwikkelen voor e-business, het Internet en mobile commerce. Haar productaanbod omvat een grote verscheidenheid aan Public Key Infrastructure (PKI) producten en services, beheeroplossingen voor toegang en autorisatie, draadloze e-security, cryptografische toolkits, producten voor content security, beveiligingsapplicaties en cryptografische hardware. De wereldwijde professional services organisatie van Baltimore biedt talrijke supportmogelijkheden op het gebied van consulting, training en implementatie aan klanten over de hele wereld. Baltimore Technologies verkoopt haar oplossingen wereldwijd, zowel rechtstreeks als via het TrustedWorld partner programma. TrustedWorld brengt de beste global integrators, service providers, technologie leveranciers en partners in het verkoopkanaal bij elkaar in de meest toonaangevende alliantie van e-security specialisten ter wereld.

Baltimore Technologies heeft wereldwijd meer dan 1200 medewerkers in dienst en opereert vanuit 38 steden - de belangrijkste kantoren zijn gevestigd in Dublin, Ierland; Londen, Groot-Brittannië; Boston, USA en Sydney, Australië. Baltimore Technologies plc is een open NV die is genoteerd aan de NASDAQ (BALT) en de Beurs van Londen (BLM).

Voor meer informatie en persberichten over Baltimore Technologies kunt u een bezoek brengen aan www.baltimore.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Gemma Robertson/ Dennis Doodeman
Text 100 B.V.
Tel: 020 530 43 48/ 020 530 43 45
E-mail: (gemmar@text100.nl) / (dennisd@text100.nl)

Evanna Kearins
Baltimore Technologies (EMEA)
Tel: +353 1 8816000
E-mail: (ekearins@baltimore.com)

Baltimore Technologies, Telepathy, KeySteps, TrustedWorld, PKIWorld en Baltimore productnamen inclusief UniCERT, UniCERT Options, MailSecure, KeyTools, SolutionsPlus, SelectAccess, SureWare en MIMEsweeper zijn handelsmerken van Baltimore Technologies plc en Content Technologies Limited. Alle overige handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Please note that Baltimore Technologies demonstrates a broad range of expertise in the area of e-government.
We will be informing you of these over the upcoming months.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie