Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 21-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van maandagmiddag 21-05-2001
16:27 maandag 21 mei 2001

Roel Hallink, tel.: 06-51528156
Bert Peters doet verder de voorlichting


* Inbraken in autos

ASSEN Afgelopen nacht is er ingebroken in een auto aan de Speenkruisstraat. Een autoruit was ingeslagen en een autostofzuiger was eruit gehaald.

Aan de Oldegaardestraat werd afgelopen nacht van een auto een ruit ingeslagen en werd een kapotte radardetector uit de auto gehaald.

Aan de Nobellaan werd op een parkeerplaats vanmorgen een auto opengebroken. Een klein ruitje van het achterportier werd ingeslagen. De radio / cd-speler en een 5-tal CDs werden gestolen.

MANTINGE Aan de Ekkelkampen werd afgelopen nacht ingebroken in een auto. De auto stond op het erf voor de schuur. Een zijruit was vernield. Gestolen werd de radio/ cd-speler.
Van een auto die ernaast stond werd ook een ruit ingeslagen. Hieruit werd niets gestolen.


* Inbraak woningen

RODEN Afgelopen nacht is er ingebroken in een woning aan de Woldzoom. Daders kwamen binnen door het forceren van een deur aan de zijkant van de woning. Uit de nieuwe, nog leegstaande, woning werden 40 pakken laminaat gestolen.

HOOGEVEEN Gisteren is er ingebroken in een woning aan de Ericalaan. Vermoedelijk is de portiek deur niet goed gesloten geweest, waarna men via de flippermethode de woning heeft kunnen openen. Uit een kast in de kamer werr een bedrag van een paar honderd gulden aan kleingeld gestolen.


* Diefstal uit bedrijf

EMMEN Afgelopen weekeinde is er ingebroken in een zaak aan de Hoofdstraat.
De daders kwamen binnen door het forceren van een raam. De bovenverdieping werd doorzocht en uit een kluisje werden enkele honderden guldens gestolen, alsmede een nog onbekend aantal sportjassen.


* Winkeldiefstal

ASSEN Bij een winkel aan de Scharmbarg werd vanmorgen een 47-jarige man uit Nyland betrapt bij het stelen van 2 pakken waspoeder ter waarde van f 56,--. De man is aangehouden en verhoord. Hij kreeg een snelrecht verbaal.


* Fietser geschept door auto

ASSEN Vanmiddag rond half twee is een 80-jarige fietser uit Assen ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Weierstraat. Hij reed ter hoogte van het politiebureau toen hij werd ingehaald door een auto, die bestuurd werd door een 48-jarige Assenaar. De man op de fiets slingerde plotseling naar links en kwam voor de auto terecht. Hij werd geschept en kwam met het hoofd op het wegdek. Hij is met vermoedelijk hersenletsel overgebracht naar het AZ in Groningen.


* Tractor met giertank onder trein

HOOGHALEN Vanmiddag rond half twee is op een onbewaakte overweg aan de Oude Provincialeweg tussen het Oranjekanaal en Hooghalen een Tractor met giertank onder een trein gekomen. De trein vanuit de richting Hoogeveen raakte de giertank, waardoor onderdelen werden meegesleurd en de trein ruim honderd meter verder tot stilstand kwam. Het voorste treinstel ontspoorde. De 21-jarige tractorbestuurder uit Peize bekwam een hoofdwond, die in het Wilhelmina ziekenhuis in Assen gehecht is. Twee inzittende van de trein raakten licht gewond, waarvan een aan een been en de ander aan een pols. De inzittende van de trein zijn met bussen vervoerd
De rails waren ontzet en een portaal was geraakt. Van de giertank bleef weinig over. De trein verbinding Zwole-Groningen zal geruime tijd gestremd blijven.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie