Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jorritsma opent nieuwe Hoofdkantoor Reliant Energy Europe

Datum nieuwsfeit: 21-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RELIANT ENERGY EUROPE

Reliant spant zich in voor snellere liberalisering in Europa

Persbericht Schiphol-Rijk, 21 mei 2001

Reliant spant zich in voor snellere liberalisering in Europa Minister Jorritsma opent nieuwe Hoofdkantoor Reliant Energy Europe

Minister van Economische Zaken, mevrouw Annemarie Jorritsma, heeft vandaag het Europese hoofkantoor van Reliant Energy, de dochteronderneming van het Amerikaanse energieconcern Reliant Resources Inc., in Schiphol-Rijk geopend. Met deze opening is tevens de Europese handelsvloer van Reliant officieel in gebruik genomen. 'Reliant Energy heeft vertrouwen in de mogelijkheden die een geliberaliseerde energiemarkt in Europa biedt. Wij concentreren onze commerciële activiteiten in dit kantoor en van hieruit bouwen wij onze handels -en marketing activiteiten in Europa uit. Onze opgedane kennis en ervaring in een geliberaliseerde markt in Amerika zullen wij daarbij maximaal aanwenden om gezonde concurrentieverhoudingen en een snellere liberalisering van de Europese energiemarkt te behalen,' zei Steve Letbetter, Chairman, President en CEO van Reliant Resources.

Minister Jorritsma merkte in haar toespraak op dat Reliant het enige buitenlandse energiebedrijf is met een Europees hoofdkantoor in Nederland. 'Dat Reliant Energy als springplank naar de rest van Europa juist Nederland heeft gekozen, betekent dat de liberalisering van de energiesector vruchten begint af te werpen. Ik beschouw de vestiging van Reliant Energy in Nederland als het eerste echte signaal van een ware revolutie op de Europese energiemarkt'.

Reliant deelt deze zorg van de Minister en steunt haar inspanningen om tot een versnelling van de liberalisering in Europa te komen. 'Het is essentieel dat de liberalisering volledig wordt doorgevoerd om maximale marktwerking te krijgen. Dit is met name van belang om onze klanten optimaal van de liberalisering te kunnen laten profiteren, zei President van Reliant Energy Europe, Ito van Lanschot.

In de huidige fase van het liberaliseringsproces slaagt Reliant er in om flexibel te reageren op de onverwachte marktomstandigheden, waarbij de betrouwbaarheid van energielevering voorop staat. Reliant zal zich nog nadrukkelijker op de handel in elektriciteit en brandstoffen richten in Europa. Reliant handelt aan de APX in Amsterdam en heeft handelskantoren in Frankfurt en Londen, en wil haar activiteiten snel naar andere landen binnen Europa uitbreiden. De handelsactiviteiten van Reliant worden ondersteund door de productie-eenheden van Reliant Energy Power Generation Benelux, voormalig UNA. Deze eigen productiecapaciteit is de ruggengraat, die flexibiliteit en betrouwbaarheid van levering garandeert aan de klanten van Reliant. Verder biedt Reliant haar klanten diverse diensten op energiegebied aan, zoals risico beperkende producten 'risk management' en adviezen over optimalisatie van de infrastrcutuur.

Naast het belang van de liberalisering benadrukte Van Lanschot vandaag, dat milieumaat-regelen op Europees niveau moeten worden geharmoniseerd.
Reliant heeft zich gecommitteerd aan de strengste milieunormen in Nederland en beschikt over een van de meest energie efficiënte produktieparken in Europa. Vorig jaar heeft Reliant het 'Energy Efficiency Benchmarking Covenant' ondertekend waarin op vrijwillige basis afspraken zijn gemaakt met de overheid. Reliant zal actief bijdragen aan constructieve oplossingen op het gebied van milieu. Voor de reductie van CO2 uitstoot neemt Reliant Energy Europe deel aan de besprekingen van het 'kolenconvenant'. Daarin wordt onder meer gesproken over de vervanging van een deel van de kolen door biomassa.

Reliant Resources, gevestigd in Houston, Texas, is een leverancier van energie en energiegerelateerde diensten, die zich richt op de geliberaliseerde energiemarkt in de V.S. en Europa. Reliant Resources heeft in de Verenigde Staten een opgesteld vermogen van ongeveer 12.000 MegaWatt, en in Europa een opgesteld vermogen van 3.476 MegaWatt. Reliant Resources richt zich op de handel en marketing van stroom, gas en energiegerelateerde diensten zoals risk-management. In Texas, waar de energiemarkt in januari 2002 wordt geliberaliseerd, wil Reliant Resources ook optreden als energieleverancier voor consumenten. Reliant Resources is een dochteronderneming van Reliant Energy, die is actief op het gebied van marketing en distributie van elektriciteit, winning en distributie van aardgas en aardgaspijpleidingen bezit in de V.S.


VOOR MEER INFORMATIE:
Reliant Energy Europe,
Communication Department, 020- 50 64 321
Een foto is beschikbaar via ANP Fotonet en de Digitale Beeldbank.

21 mei 01 22:00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie