Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rotonde stationsvoorplein in Den Helder geopend

Datum nieuwsfeit: 21-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

ROTONDE STATIONSVOORPLEIN GEOPEND

betreft: TWEEDE FASE VAN START week: week 20

Maandag 21 mei is het zover: dan wordt de rotonde bij het station geopend! Vier maanden lang is een groot deel van het centrum opgebroken geweest om een rotonde te kunnen aanleggen en het monument "Voor hen die vielen" te verplaatsen naar het midden van de rotonde. Wethouder Waltmann zal maandag 21 mei om 10.00 uur de rotonde officieel openen en in gebruik nemen.

Tweede fase Hoewel een groot deel van de reconstructie nu klaar is, zijn de werkzaamheden nog niet helemaal voorbij. De tweede en derde fase volgen nog. Tegelijk met het openen van de rotonde gaat de tweede fase van start. Hierbij wordt een deel van de Parallelweg ten oosten van het station en voor het station afgesloten. Op de kaart kunt u zien waar men voor de tweede fase aan het werk zal zijn. Het verkeer wordt langs het werk geleid. De tweede fase duurt ongeveer vijf weken. Vanaf 21 mei zal de doorsteek op het Julianaplein weer afgesloten zijn. Brandweer en ambulance kunnen weer de gebruikelijke routes volgen. Bij de derde fase worden de Beatrixstraat, Boerhaavestraat en Parallelweg op het nieuwe werk aangesloten. Het verkeer wordt dan zoveel mogelijk langs het werk geleid. Vóór de bouwvak zal de totale reconstructie klaar zijn.

Bussen Met het openen van de rotonde komt er een einde aan de omleidingsroutes door onze stad. Bevoorradingsverkeer kan weer gewoon via de gebruikelijke routes naar de winkels rijden. Ook alle bussen kunnen dan weer hun normale routes rijden. Dat betekent voor de bewoners van de Boerhaavestraat dat de bussen niet meer door hun straat rijden.

Markt Tijdens de tweede en derde fase zullen de verkoopwagens van de markt niet in de Beatrixstraat staan, maar aan de oostzijde van het Julianaplein. Deze wagens staan normaal in het begin van de Beatrixstraat ter hoogte van de HEMA.

Resultaat Op de foto kunt u zien hoe het stationsvoorplein er over korte tijd zal uitzien. In de etalages van de HEMA, de Rabobank en het Postkantoor hangt een plattegrond. Hierop kunt u zien hoe de wegen en fietspaden lopen, maar ook waar de oversteekplaatsen voor voetgangers komen. Zo kunt u zien dat de oversteekplaats bij de Beatrixstraat niet meer richting HEMA is (wat eerst wel zo was), maar richting Wienerhof. De oversteekplaats is bovendien in twee delen.

Vragen of informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met de detailhandelsconsulent van de dienst Stadsontwikkeling en Beheer, de heer Gerlof Boers, telefoon 671473, of met de communicatie-adviseur van de dienst, mevrouw Liesbeth Koning, telefoon 671651.

laaste verandering: mei 17, 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie