Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Volgende week weer massale acties in ziekenhuizen

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ABVAKABO FNV

Volgende week weer massale acties in ziekenhuizen (18 mei)

De tweede actieweek in de ziekenhuizen zit er op. De acties zijn prima verlopen. De bonden hebben hun actiecomités gecomplimenteerd met de enorme hoeveelheid acties die ze in enkele weken op touw hebben gezet en met de uiterst zorgvuldige wijze waarop de acties zijn uitgevoerd. Deze week is de grote meerderheid van de acties in Noord- en Zuid-Holland geweest. Volgende week ligt het zwaartepunt in het Zuiden, het Oosten en de provincie Utrecht. Voor volgende week zijn inmiddels meer dan 55 acties aangekondigd bij de werkgevers. De actiebereidheid onder het personeel van de ziekenhuizen is onverminderd groot.
Volgens de bonden neemt de actiebereidheid zelfs nog toe als gevolg van de advertentiecampagne van de NVZ, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Zij hebben in hun campagne een beeld geschetst van de salarissen die in de ziekenhuizen verdiend zouden worden. Deze bedragen zijn echter aanmerkelijk hoger (tot wel 30 procent!) dan in werkelijkheid wordt verdiend. De campagne heeft in het land al tot diverse tegenacties van personeel geleid. Het personeel van verschillende ziekenhuizen hebben hun directies gevraagd zich te distantiëren van de campagne en hen tevens gevraagd de NVZ hierop aan te spreken.
Manifestaties
Op maandag en dinsdag zijn er twee grote actiebijeenkomsten. Maandag 21 mei is de studentenmanifestatie in Amsterdam. Hier worden veel studenten verwacht. In enkele ziekenhuizen leggen leerling-verpleegkundigen het werk neer om naar Amsterdam te gaan. De bijeenkomst begint om 12.00 uur op het Museumplein. Daarna trekken ze als een lang wit lint door de stad naar de Nieuwmarkt. (zie verder het persbericht van heden over de studentenactie).
Op dinsdag is er van 14.00 tot 16.00 een grote bijeenkomst van personeel uit de ziekenhuizen uit Utrecht en omgeving. Deze bijeenkomst is in 'Get Down', Potterstraat 19 (t.o. Neude) in de Utrechtse binnenstad. Hier spreken enkele landelijke onderhandelaars van de bonden.
Ook voor eind mei en juni zijn de voorbereidingen van nieuwe acties inmiddels ter hand genomen. Eind mei komt het Noorden weer in actie. Daarna volgen weer acties in andere delen van het land.

Over nieuwe onderhandelingen met de werkgevers is nog steeds niets te melden. Er is nog steeds geen contact met de NVZ.

Voor het complete actieoverzicht verwijzen we naar de actiesite van ABVAKABO FNV.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie