Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouders 4 grote steden willen andere legionella-aanpak

Datum nieuwsfeit: 21-05-2001
Bron: GGD Rotterdam e.o.
Zoek soortgelijke berichten
GGD Rotterdam e.o.


Wethouders vier grote steden pleiten voor andere legionella-aanpak

De tijdelijke regeling vraagt aan eigenaren van zogenoemde collectieve waterleidingsystemen voor 15 oktober aanstaande deze systemen onderzocht en eventueel aangepast te hebben zodat legionellagroei niet meer kan plaatsvinden. Onderzoek, aanpassingen en beheersing vergen enorme investeringen. Het gaat daarbij om vele tienduizenden guldens per installatie. Het ministerie stelt geen extra gelden beschikbaar. Het is ondenkbaar dat de gemeenten financieel in staat zijn dit binnen een jaar aan te pakken. Voor de gemeenten gaat het om duizenden waterleidingsystemen. Door deze tijdelijke regeling verwachten de gemeenten bovendien vele extra subsidieverzoeken van ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie