Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

B&W Den Haag kennen Stadsspeld toe aan Xuan Hien Nguyen

Datum nieuwsfeit: 21-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-05-18: Stadsspeld voor Xuan Hien Nguyen pag.nr.=7044

Het College van burgemeester en wethouders van Den Haag heeft de Stadsspeld toegekend aan de heer Xuan Hien Nguen (65). Hij is sinds 1991 actief op basis van vrijwilligheid. Dit was eerst in Spoorwijk/Laakkwartier, later in het Wijk- en Dienstencentrum De Heldenhoek aan de Elandstraat in Den Haag. Hij verricht er met grote toewijding en veel enthousiasme buffetdiensten.

De heer Nguyen is geboren in Vietnam. Door de oorlogssituatie vluchtte hij naar Nederland. Vrijwilligers hielpen hem door de moeilijke beginperiode heen te komen en waren hem ook behulpzaam bij het verkrijgen van de nodige papieren. Uit dankbaarheid stortte hij zich vol overgave op het vrijwilligerswerk bij o.a.

De Heldenhoek. In zijn geboorteland was de heer Nguyen professor in de rijstbouwkunde, maar vond in Nederland tot dusver geen passend werk. Wel publiceerde hij over rijstcultuur en de mogelijkheden van het product. Zijn publicaties zijn ook in boekvorm uitgegeven. Verder verleende hij zijn medewerking aan mediaprogramma's die zelfs een eerste prijs opleverde in de categorie multiculturele documentaires in Europa. De heer Nguyen is ook actief voor gevluchte Vietnamezen, die nu met name in de omgeving van Hoorn woonachtig zijn.

Wethouder Jetta Klijnsma van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie reikt de Stadsspeld uit op vrijdag

18 mei a.s. om 16.00 uur in het Wijk- en Dienstencentrum De Heldenhoek aan de Elandstraat 88 in Den Haag. Dit geschiedt tijdens de maandelijkse vrijwilligersbijeenkomst van De Heldenhoek.

18 mei 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie