Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aladdin krijgt Preview's Electronische Software Distributie

Aladdin verwerft Preview's Electronische Software Distributie

Combinatie maakt van Aladdin marktleider in Beheer Digitale Softwarerechten en Electronische Distributie

Tel Aviv/Chicago/IJsselstein, 21 mei 2001 - Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN), toonaangevend op het gebied van software- en Internet content beveiliging, heeft afgelopen vrijdag een definitieve overeenkomst getekend voor de overname van Preview Systems' (NASDAQ: PRVW) producten op het gebied van electronische softwaredistributie (ESD). Voor de overname zal US$ 5 miljoen in contanten worden betaald.

Preview Systems (www.previewsystems.com) heeft zich gespecialiseerd op het gebied van de levering van e-commerceplatforms en -diensten voor de veilige distributie van digitale goederen via het Internet. Aladdin's acquisitie van Preview's ESD business omvat de ZipLock(TM), Vbox(TM) and PortableStore(TM) productenlijn alsmede een klantendatabase van toonaangevende softwareontwikkelaars en -uitgevers.

Daarnaast verkrijgt Aladdin technologie en intellectueel eigendom die een aanvulling vormen op Aladdin's bestaande Privilege-product; een geïntegreerd product voor electronische en beveiligde softwarelicensering. Aladdin en Preview beginnen direct met hun samenwerking op het gebied van de voortdurende ontwikkeling van Preview's huidige productlijn en de voortdurende ondersteuning en zorg voor alle bestaande actieve klantencont(r)acten. Om deze reden wil Aladdin tevens een kantoor openen aan de westkust van Amerika.

Uiteindelijke goedkeuring voor deze deal hangt nog af van de toestemming van Preview's aandeelhouders. Naar verwachting kan een en ander in juli 2001 definitief worden afgerond.

"De acquisitie van Preview's ESD-business zorgt voor een aanzienlijke technologische stimulans voor Aladdin's bestaande Privilege- en HASP-producten," zei Yanki Margalit, CEO en Chairman van Aladdin Knowledge Systems. "Als onderdeel van Aladdin's voortdurende investeringen op het gebied van softwarebeveiliging, zorgt deze strategische acquisitie voor een combinatie van krachtige technologieën en een interessante klantendatabase die Aladdin in de voorste gelederen brengt van de groeiende ESD-markt. Aladdin staat volledig achter de Software DRM/ESD visie, en het is onze bedoeling enerzijds het bedrijf te laten groeien en anderzijds nauw samen te werken met de klanten om zo te kunnen voorzien in hun behoeften aan electronische softwaredistributie inclusief een beter beheer van rechten."

Dr. Pluvinage, CEO van Preview Systems en afgestudeerd in biotechniek aan de Universiteit van Michigan, zal deel gaan uitmaken van Aladdin's Global Advisory Board. Dr. Pluvinage trad na zijn studie in dienst van AT&T Bell Laboratories, om vervolgens een processing technologie van digitale signalen te produceren voor de in Silicon Valley gevestigde ReSound Corporation. Dr. Pluvinage trad in juni 1997 in dienst van Preview Systems en rondde een IPO af in december 1999.

"Ik kijk ernaar uit Yanki Margalit en zijn bedrijf te helpen als strategisch adviseur en zo te kunnen zorgen dat zowel Preview als Aladdin in toenemende mate kunnen profiteren van de combinatie van onze respectievelijke technologieën en resources," zei Dr. Pluvinage.

Bijzonderheden Telefonische Vergadering:
De heren Yanki Margalit (CEO en Chairman) en Erez Rosen (Chief Financial Officer) zullen op maandag 21 mei 2001 om 17.00 uur de transactie officieel aankondigen via een telefonische vergadering. Luisteraars kunnen de volgende nummers draaien:

21 mei 2001 om 17.00 uur
Internationaal: +1 865 544-0908
Deelnemercode: 342371

Over Vbox:
Vbox Builder is een uitgebreide en toch gemakkelijk te gebruiken oplossing voor het creëren van proefversies van softwareapplicaties. Softwareuitgevers en -ontwikkelaars kunnen hiermee trial-enabled software produceren en bieden daarmee uiteindelijk aan eindgebruikers de mogelijkheid een full-featured product te gebruiken op een try-before-you-buy basis met de optie tot kopen tijdens of na de proefperiode. Met Vbox kunnen uitgevers en wederverkopers op een gemakkelijke wijze hun inkomsten vergroten door trial-enabled software aan te bieden en te profiteren van de diverse verkoopmogelijkheden.

Over ZipLock:
Het ZipLock-systeem voor digitale goederendistributie is binnen de branche de meest uitgebreide en flexibele infrastructuur voor het beheer, de verkoop en uitlevering van digitale goederen via het Internet. Zonder beperkingen op te leggen aan de verschillende manieren waarop uitgevers en channelpartners zaken wensen te doen, biedt ZipLock een veilige en betrouwbare e-commerce van electronische, digitale goederen. Het ZipLock Systeem is de enige e-commercetechnologie voor electronische goederen die tegelijkertijd directe verkoop via het kanaal ondersteunt. Omdat ZipLock gebaseerd is op een modulaire architectuur kan een gedistribueerd systeem toegepast worden over de gehele toeleveringsketen van digitale goederen. Door een gemeenschappelijk platform te gebruiken kunnen partners een mondiaal netwerk tot stand brengen van uitgevers, distributeurs en wederverkopers van digitale goederen.

Over PortableStore:
De technologie van PortableStore is gebaseerd op ZipLock-technologie voor de handel in digitale rechten en levert een complete e-commerce winkel voor de selectie van digitale goederen, bijvoorbeeld ten behoeve plaatsing op een CD-ROM, DVD-ROM of OEM harde schijf. Na distributie zorgt de PortableStore ervoor dat klanten toegang hebben tot een verscheidenheid aan softwareproducten in zowel "try-before-you-buy" of alleen "aankoop-formaat". Klanten hoeven alleen nog maar items in een "winkelwagentje" te plaatsen, verbinding te maken met het Internet, en het "checkout" proces af te ronden in de betreffende online-winkel. Softwareorders worden geleverd direct van de CD, DVD, of harde schijf zodra de betaling is afgerond. Hiermee behoort langdurig downloaden of de levering van een fysieke doos tot het verleden.

Over Aladdin:
Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van Internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en distributie van digitale content; van applicatie-software tot Internetgebruik en -toegang. Aladdin's klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het Internet bieden inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en
-productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdin's website: www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie