Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Carros: Renault blijft profiteren van herstel Nissan

Datum nieuwsfeit: 21-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

Renault blijft profiteren van herstel Nissan

(21 mei 2001)

De Nissan-groep heeft gisteren haar geconsolideerde cijfers voor het boekjaar 2000 gepubliceerd. Er werd een nettoresultaat van 331,1 miljard yen geboekt (2.990 miljoen euro berekend volgens de koers van 31 maart 2001) in vergelijking met een netto verlies van 684,4 miljard yen het jaar daarvoor (6,7 miljard yen berekend volgens de koers van 31 maart 2001).

De invloed en de snelheid van de invoer van het Nissan Revival Plan overtreffen alle verwachtingen. Na bewerking en aftrek van de halfjaarlijkse goodwill-aflossing van 21 miljoen euro zal de winst van Nissan een positieve bijdrage van 273 miljoen euro leveren aan de cijfers van het eerste half jaar van Renault.

Deze positieve bijdrage aan de resultaten van het eerste semester komt op een moment dat de Europese markt en de verkopen van Renault het afgelopen half jaar iets daalden, de Argentijnse en Turkse markt fors daalden en de lastenverdeling van grote invloed was op het eerste half jaar. Al deze factoren hebben een negatieve invloed op de operationele marge van het eerste semester. Er wordt een behoorlijk herstel verwacht in de tweede helft van dit jaar.

De positieve wending die de verkoopprestaties in april namen zouden moeten doorzetten in de rest van het jaar dankzij het succes van de Laguna en de lancering van de nieuwe Clio, de Avantime, de nieuwe Trafic en het nieuwe aanbod dieselmotoren. Bovendien zullen de gevolgen van de maatregelen, die intern zijn genomen om de doelstellingen met betrekking tot kostenbesparingen te behalen, volop zichtbaar worden in het tweede semester.

Welbeschouwd lijkt de doelstelling van een operationele marge van 4% over het gehele jaar hoog. Het netto resultaat per aandeel (exclusief waardevermeerdering van de overdracht van Renault V.I./Mack en van CAT) zou echter in 2001 opnieuw een stijging moeten laten zien.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie