Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 21-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid 10.00 uur
Automobilisten rijden onder invloed

AMERSFOORT Zondagmiddag heeft de politie op de Poortersdreef een automobilist aangehouden die, rijdend over de Hogeweg, heel vreemd rijgedrag vertoonde. Overige weggebruikers vonden het rijgedrag onverantwoord en vermoedden dat de man onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde. Een getuige belde de politie en zorgde ervoor dat de bestuurder, een 55-jarige man uit Amersfoort, op de Lage Boog kon worden aangehouden.

Na een eerste blaastest bleek de Amersfoorter inderdaad teveel gedronken te hebben en werd hij naar het bureau overgebracht voor een ademanalyse. Deze wees een alcoholpromillage aan van 2,3 promille, bijna vier maal meer dan is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij zal zich bij de rechter moeten verantwoorden.

Maandagmorgen werd een automobilist, naar aanleiding van een defecte koplamp, betrapt op het gebruik van alcohol.

Omstreeks vier uur zagen agenten een auto over de Valkestraat rijden met linksvoor een defecte koplamp. Bij het aanspreken van de bestuurder roken de agenten een sterke alcohollucht. De bestuurder, een 34-jarige man uit Amersfoort, bekende een aantal glazen bier te hebben gedronken.

De ademanalyse wees een alcoholpromillage aan van 1,4 promille. Voldoende grond om zijn rijbewijs in te vorderen.

Automobilisten rijden door na aanrijding

AMERSFOORT Zondagavond is de bestuurder van een auto op de Hogeweg frontaal op een lantaarnpaal gebotst en heeft de man de plaats van het ongeval lopend verlaten.

Omstreeks half negen hoorden getuigen een harde knal en zagen zij ter hoogte van de spoorwegovergang een enorme stofwolk. Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij dat op de Hogeweg een grote Amerikaanse auto zwaar beschadigd tegen een lantaarnpaal stond en dat de bestuurder was verdwenen. Getuigen verklaarden aan de politie dat de bestuurder hard weg was gerend.

Vermoedelijk is de bestuurder in de bocht nabij de Koedijkerweg tegen de vangrail gereden, over de rijbaan geschoten en tegen een lantaarnpaal tot stilstand gekomen. De auto en de in het voertuig aangetroffen goederen zijn door de politie veiliggesteld.

Aan de hand van het kenteken zal de politie een nader onderzoek instellen, waaronder het verhoren van de eigenaar van de auto, een 38-jarige man uit Amersfoort.

ACHTERVELD - Maandagmorgen heeft de bestuurder van een auto onder invloed van alcohol op de Hessenweg een lantaarnpaal uit de grond gereden.

Omstreeks kwart over een werd de politie naar de Hessenweg gestuurd, omdat daar een aanrijding zou hebben plaatsgevonden. Ter plaatse troffen agenten een zwaar beschadigde auto aan die een lantaarnpaal volledig uit de grond had gereden.

In de nabijheid trof de politie, zittend tegen een boom, een verwarde man aan die verklaarde de bestuurder van de auto te zijn. De agenten roken een sterke alcohollucht en namen de man een blaastest af. De uitslag was reden om de man, een 28-jarige man uit Utrecht, aan te houden en naar het bureau over te brengen voor een ademanalyse.

Deze wees een alcoholpromillage aan van 1,7. Uit nader onderzoek bleek de Utrechter geen rijbewijs te hebben. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt ter zake rijden onder invloed, verlaten plaats ongeval en het rijden zonder geldig rijbewijs.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie