Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MausoLem brengt mausoleum naar Nederland

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MausoLem brengt mausoleum naar Nederland

Beverwijk - 22 mei 2001
Geïnspireerd door een begrafenis in Spanje, heeft Aad van der Lem een mausoleum voor acht personen in zijn woonplaats laten bouwen. De belangstelling voor dit bijzondere rustoord in Beverwijk is zo groot, dat Van der Lem het bedrijf MausoLem is gestart.

Samen met specialisten uit Spanje, werkt het bedrijf MausoLem aan het ontwerpen, bouwen en plaatsen van mausolea. Op www.mausolem.nl kunnen belangstellenden zich oriënteren op de mogelijke ontwerpen. MausoLem regelt de bouw van het mausoleum van vergunning tot overdracht. Het gekozen mausoleum kan geheel naar wens worden aangepast.

Een mausoleum is een eretombe, een monument van het leven. De Egyptische 'mausolea', de piramides, vervulden een geestelijke functie. Het doel van de piramide was om de dode van alle gerief te voorzien op zijn weg naar het hiernamaals. Ook heersers als Augustus en Hadrianus lieten als laatste rustoord indrukwekkende mausolea bouwen. Nederland is ook al langer bekend met het begrip mausoleum: de Drentse hunebedden hadden de functie van een plaats om de doden te herdenken. Dat anno 2001 de interesse voor mausolea weer toeneemt, heeft verschillende oorzaken. Sommige mensen laten een mausoleum bouwen om religieuze redenen. Weer anderen willen gewoonweg niet 'onder de grond' als ze zijn overleden. In alle gevallen is een mausoleum een manifestatie van het leven van de overledene. Een ode aan de grootsheid van het leven. Een blijvend monument van de waarde van het bestaan.

"I have lying, over me in Halicarnassus, a gigantic monument such as no other dead person has, adorned in the finest way with statues of horses and men carved most realistically from the best quality marble." (King Maussollos in Lucian's 'Dialogues of the Dead')

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie