Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Evaluatue invoering belastingherziening 2001

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Financiën
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Titel: EVALUATIE INVOERING BELASTINGHERZIENING 2001Persberichtnr.


01/148


Den Haag

22 mei 2001

EVALUATIE INVOERING BELASTINGHERZIENING 2001

De belastingherziening 2001 heeft het belastingstelsel ingrijpend gewijzigd. De invoering en uitvoering van de nieuwe wet zijn tot nu toe soepel verlopen. Dit is mede gelukt dankzij de inzet van alle betrokken partijen in de samenleving.

Uiteraard heeft de invoering wel veel reacties opgeroepen. De vaste Kamercommissie voor Financiën heeft hiervan een inventarisatie gemaakt. In een vandaag aan de Tweede Kamer verzonden brief gaat staatssecretaris Bos van Financiën hier uitvoerig op in.

Belangengroeperingen en beroepsorganisaties zijn de afgelopen maanden met opmerkingen gekomen over onduidelijkheden en onjuistheden van technische aard in de nieuwe belastingwet. Ook zijn inhoudelijke bezwaren aangedragen. In een bijlage geeft staatssecretaris Bos op alle deze punten een reactie. Nieuwe inzichten levert dit niet op. Eerder al zijn onjuistheden van technische aard hersteld en zijn veel fiscaal-technische vragen beantwoord. Een belangrijk deel van de inhoudelijke bezwaren zijn al aan de orde gesteld tijdens de parlementaire behandeling van de Belastingherziening 2001.

De vandaag verzonden brief komt aan de orde tijdens het Algemeen Overleg op 29 mei 2001.

De brief en de bijlage zijn te vinden op internet: www.minfin.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie