Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.00 uur
Automobilist onder invloed

NIEUWEGEIN De politie heeft afgelopen nacht een 25-jarige automobilist uit IJsselstein betrapt op het rijden onder invloed, negeren van het rode verkeerslicht en te snel rijden.

Surveillerende politiemensen zagen de IJsselsteiner met hoge snelheid rijden en op een kruising een rood verkeerslicht negeren. Hij kon uiteindelijk aan de kant gezet worden op de kruising Zuidstedeweg/Oudegein. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 0,8 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN Bij een snelheidscontrole gisterochtend op de Graaf Florisweg passeerden 788 bestuurders de radarpost. Er reden 100 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km.

Aanzienlijke schade door brand

IJSSELSTEIN Gisteravond brak brand uit op de eerste etage van een kantoorpand aan de Groene Dijk. De brand ging gepaard met een behoorlijke rookontwikkeling. De brandweer had de brand vrij snel onder controle.

Na onderzoek bleek dat de brand was ontstaan in een prullenbak door een mogelijk niet goed gedoofde sigarettenpeuk. De schade aan het interieur was aanzienlijk.

Gewonden bij frontale botsing

SCHALKWIJK Twee automobilisten uit respectievelijk Wijk bij Duurstede en Leersum raakten gisteravond licht gewond bij een frontale botsing op de Lekdijk.

Een 21-jarige man uit Wijk bij Duurstede reed over de Lekdijk richting Schalkwijk en week naar rechts uit om tegenliggers te laten passeren. Hij raakte echter in een slip en kwam op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer en botste frontaal op een 34-jarige bestuurder uit Leersum.

De 34-jarige liep verwondingen op aan het hoofd en borst en werd overgebracht naar het Antonius ziekenhuis. De 21-jarige liep vermoedelijk een gekneusde rib op en kon ter plaatse behandeld worden door ambulance-personeel. De twee voertuigen raakten geheel beschadigd en moesten worden weggetakeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie