Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-05-2001

Politiebericht Utrecht: Eemland noord 09.45 uur
Gemaskerde man eist geld

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Maandagmiddag is een werknemer van een bedrijf aan de Edisonweg overvallen en licht gewond geraakt.

Omstreeks kwart voor één uur werd de lunch van een werknemer, een 24-jarige man uit Amersfoort, danig verstoord. Terwijl hij zat te eten kwam er een man binnenlopen met een baseballpet op een sjaal voor zijn gezicht. Toen de medewerker vroeg of hij de man kon helpen, eiste hij geld van hem.

Toen de Amersfoorter het geld wilde pakken werd hij door de overvaller bedreigd en een op zijn gezicht geslagen. Op het moment dat de overvaller geld uit een lade wilde pakken sloeg de medewerker hem meerdere malen, waardoor de dader kwam te vallen.

De overvaller is daarna opgestaan en zonder geld weggevlucht in onbekende richting. Omdat het slachtoffer duizelig was van de klap die hij gekregen had, zag hij geen kans om de overvaller achterna te gaan.

Het slachtoffer kon de politie een vaag signalement geven van de dader. Het betreft een forse man, ongeveer twee meter lang, een beetje gezet, hij droeg een zandkleurige baseballpet en had voor zijn gezicht een donkere donkerblauwe zwarte sjaal.

De politie is op zoek naar eventuele getuigen die omstreeks dat tijdstip iets gezien hebben op de Edisonweg en de nabije omgeving daarvan. Zij worden verzocht om telefonisch contact op te nemen met de politie district Eemland noord, telefoon 0900-8844.

Meisje valt met fiets en raakt gewond

EEMNES Maandagavond is een 18-jarig meisje uit Eemnes met haar fiets gevallen en gewond geraakt aan haar hoofd.

Omstreeks zeven uur kwam er bij de politie een melding binnen dat op de Zuidersingel, ter hoogte van de Gemeentewerf, een meisje met haar fiets was gevallen en niet meer aanspreekbaar was. Ter plaatse bleek dat het voorwiel waarschijnlijk even heeft geblokkeerd, waardoor het slachtoffer over de kop is geslagen.

Inmiddels weer bij kennis en met een flinke hoofdwond is zij per ambulance naar het ziekenhuis Gooi Noord overgebracht. De fiets is door de politie bij de ouders van meisje afgeleverd.

Automobilisten houden zich aan toegestane snelheid

EEMNES Gisterenavond heeft de politie van half tien tot half elf op de Laarderweg en de Wakkerendijk met een Lasergun een snelheidscontrole gehouden. Van de in totaal veertig gecontroleerde voertuigen, overschreed niemand de toegestane snelheid van 50 km/h.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie