Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.00 uur
Vervuilers krijgen bekeuring

LEUSDEN/AMERSFOORT De afgelopen week heeft de milieupolitie weer verschillende controles uitgevoerd. Een 52-jarige vrouw uit Leusden kreeg een bekeuring omdat ze afval van haar, door iemand anders had laten deponeren op de Ariaweg.

Een 22-jarige man uit Amersfoort kreeg een bekeuring omdat hij afval deponeerde in een afvalcocon gelegen een de Ferguutplaats terwijl hij woont op de Bonneurstraat. Een 23-jarige man uit Amersfoort kreeg een bekeuring omdat hij op het parkeerterrein bij het ziekenhuis (Ringweg Randenbroek) grof vuil had gestort.

Het is niet toegestaan om op andere locaties (huis) vuil te deponeren. Er mag alleen gebruik gemaakt worden van een eigen van gemeentewege verstrekte inzamelmiddel. Voor het onjuist aanbieden van afval staat een bekeuring van min. 100,= en kan oplopen tot 490,=.

Vrouw opgepakt voor straatroof

AMERSFOORT Op donderdag 8 maart 2001 werd een 79-jarige vrouw uit Amersfoort ter hoogte van de bushalte Puntenburg beroofd van haar tas.

De politie startte een onderzoek en kon op 6 april een 25-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Tijdens de beroving werd de 79-jarige vrouw geslagen maar liet in eerste instantie haar tas niet los. Ze zag zelfs kans terug te slaan.

Nadat de 25-jarige nog enkele klappen gaf, liet de vrouw de tas los. De vrouwelijke overvaller ging er vervolgens vandoor met de tas. Het slachtoffer liep bij de worsteling een aantal blauwe plekken op.

De 25-jarige verklaarde de tas te hebben gestolen omdat ze geld nodig had. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zij zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.

Controle visserijwet

AMERSFOORT De politie heeft de laatste dagen op diverse locaties controles uitgevoerd op het vissen met een visakte.

In Amersfoort werd gecontroleerd op de Dorresteinsesteeg, Verdiweg, Nijverheidsweg noord en de Oude Lodijk. In totaal werden 15 vissers gecontroleerd. Twee visser konden geen visakte tonen. Twee andere vissers waren met meer dan twee hengels aan het vissen.

De politie zal in de komende maanden regelmatig vissers controleren op het hebben van een visakte.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Tijdens de surveillance zagen agenten maandagnacht op de Lancering een voertuig rijden waarvan zij het vermoeden hadden dat de bestuurder gedronken had.

Omstreeks half twee werd de 36-jarige bestuurder uit Amersfoort gecontroleerd. De adem van de man rook naar alcohol. Na een eerste blaastest bleek dat hij gedronken had. De Amersfoorter werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk bleek hij 0,95 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Dit is bijna twee maal de toegestane hoeveelheid.

Met een boete van 700,= en een rijverbod van drie uur werd hij naar huis gestuurd.

Winkeldieven aangehouden
AMERSFOORT Maandagavond werd bij een winkel aan het Euterpeplein een winkeldief aangehouden.

Winkelpersoneel had omstreeks zeven uur gezien dat een 45-jarige man uit Amersfoort goederen in zijn jas had gestopt en deze bij de kassa niet had afgerekend. De man werd door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie.

Bij een winkel aan de Hellestraat werd maandagmiddag een 41-jarige vrouw uit Amersfoort aangehouden. De vrouw had omstreeks vier uur geprobeerd een met aantal goederen zonder te betalen de winkel te verlaten.

Oplettend winkelpersoneel had dit gezien en kon de Amersfoortse aanhouden en overdragen aan de politie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie