Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ingebruikname aansluiting Nieuwegein aan A27 gepland in 2003

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Ingebruikname aansluiting A27 gepland in 2003
De aansluiting die Nieuwegein krijgt op de A27, kan naar verwachting in de zomer van 2003 in gebruik worden genomen. Voorwaarde is dat de gemeente hierover met Rijkswaterstaat (tijdig) tot een overeenkomst komt. Dit staat in de planning die onlangs door het College van Burgemeester en Wethouders van Nieuwegein is vastgesteld. Voorheen werd 2003 ook al genoemd als datum waarop de aansluiting kon worden gerealiseerd, maar deze planning is nu voor het eerst formeel door het college bekrachtigd.

In februari 1998 is de gemeente Nieuwegein gestart met de werkzaamheden voor de aansluiting op de rijksweg A27. Deze aansluiting is niet alleen bestemd voor het nieuw te ontwikkelen bedrijvenpark ´Het Klooster´, maar zal ook de bereikbaarheid van Plettenburg De Wiers en de rest van Nieuwegein flink verbeteren.

Onlangs heeft de gemeente de planning van alle benodigde werkzaamheden geactualiseerd. Ook is het werk afgestemd met de werkzaamheden die in het toekomstig bedrijvenpark moeten worden uitgevoerd. Het werk dat gedaan moet worden voor de aansluiting bestaat uit een groot aantal onderdelen. De voorbereidingen ervoor zijn in volle gang. In het voorjaar 2002 kunnen de verbredingen van de tunnels over de Achterweg en het Schipperspad gereed zijn. Op hetzelfde moment zijn dan de funderingen gereed die nodig zijn voor de op- en afritten bij de A27, de Kloosterweg (tussen de A27 en de Weg van de Binnenvaart) en de verbreding van de Weg van de Binnenvaart. Deze funderingen kunnen gebruikt worden door het bouwverkeer.
Een jaar later kan ook het viaduct over de A27 gereed zijn en hetzelfde geldt voor het aanbrengen van de definitieve asfaltverhardingen. De aansluiting kan in de zomer van 2003 in gebruik worden genomen, nadat de nieuwe brug over het Lekkanaal gereed is. Dit alles onder de aanname dat er tijdig een overeenkomst ligt met Rijkswaterstaat, en dat onvoorziene omstandigheden geen grote hoeveelheden roet in het eten gooien.
Het bouwrijp maken van het bedrijvenpark is dan al volop bezig. In het najaar van 2003 kunnen de eerste palen van de toekomstige bedrijven worden geslagen.Invoerdatum 22-5-2001


Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie