Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Nieuwegein weigert alsnog kapvergunning 23 bomen

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Gemeente weigert alsnog kapvergunning 23 bomen in park bij Ansinghlaan Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Nieuwegein heeft de kapvergunning voor de kap van 23 bomen in het park ten westen van de Ansinghlaan alsnog geweigerd, na deze eerder te hebben verleend. Op 26 april 2001 heeft de gemeente aan de gemeentelijke sector Stadsbeheer de betreffende kapvergunning verleend. Onlangs kwam de gemeente echter tot de ontdekking dat de uiterste termijn voor het afgeven van een kapvergunning toen reeds was verstreken.

De gemeente heeft de aanvraag voor de kapvergunning op 21 februari 2001 ontvangen. Formeel had de gemeente binnen acht weken, dus vóór 18 april 2001 een beslissing op deze aanvraag moeten nemen. Dat is niet gebeurd. Formeel is het zo dat de vergunningaanvraag dan geacht wordt te zijn geweigerd op het moment dat die acht weken zijn verstreken. De vergunning is dan ook op 18 april 2001 automatisch geweigerd. De gemeente kon dus niet op 26 april alsnog een kapvergunning verlenen, reden waarom de gemeente nu heeft besloten het besluit van 26 april 2001 te herroepen.

De reden voor de aanvraag van de kapvergunning was de realisering van een ondergronds bergbezinkbassin in het park. De aanleg van dit bassin in de wijk Wijkersloot blijft - in het belang van het milieu - noodzakelijk. Momenteel doet de gemeente op verzoek van en in overleg met de bewonerscommissie Wijkersloot-West nader onderzoek naar een aantal alternatieve locaties voor het bergbezinkbassin. Het is nog niet bekend wanneer het college een definitief besluit over de locatie zal nemen. Na dat besluit wordt aan de hand van de definitieve bouwtekeningen voor het bassin bekeken of het op de gekozen locatie nodig is alsnog een kapvergunning aan te vragen.

Het feit dat de kapvergunning nu alsnog is geweigerd, heeft vooralsnog geen belangrijke consequenties. De gemeente had immers al aangegeven niet te starten met het kappen voordat de locatie voor het bassin definitief is bepaald. Mogelijk levert één en ander wel enige extra vertraging op bij de realisering van het bergbezinkbassin op de te kiezen locatie.



Invoerdatum 21-5-2001


Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie