Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Alle paardensportactiviteiten weer toegestaan

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Horses of the DutchAlle paardensportactiviteiten weer toegestaan

Vanaf dinsdag 22 mei 0.00 uur zijn vrijwel alle beperkende MKZ-maatregelen voor paarden opgeheven. De paardensport kan dus weer volop in gang gezet worden. De regelgeving voor paarden wordt in vergaande mate versoepeld, omdat het op 22 mei 30 dagen na de laatste MKZ-uitbraak is. Zo zijn er geen beperkingen meer aan het vervoer van paarden. Alleen voor paarden afkomstig van een bedrijf met evenhoevige dieren moet het hygiëneprotocol nog toegepast worden. Het verzamelverbod van paarden wordt ook opgeheven. Evenementen met paarden zijn dus vanaf heden weer toegestaan.

Wat is weer toegestaan vanaf vannacht 0.00 uur?
* Het vervoer van paarden is in vrijwel alle gevallen weer toegestaan.

* Compartimentsgrenzen gelden niet meer. Van elk bedrijf in Nederland mogen naar elk ander bedrijf in Nederland paarden vervoerd worden.

* Ook vanuit en naar Beschermings- en Toezichtsgebieden (inclusief de entdriehoek rondom Oene) mogen paarden vervoerd worden. Een voorafgaande melding is niet meer nodig.

* In heel Nederland (dus ook vanuit en naar de B/T-gebieden) mogen paarden afkomstig van bedrijven met evenhoevigen naar andere bedrijven getransporteerd worden. Komt het vervoermiddel op of vanaf een bedrijf met evenhoevigen, dan moet wel het hygiëneprotocol worden toegepast.

* Paarden mogen ook weer kortdurend verzameld worden. Het verzamelverbod is niet langer van toepassing.
* -Met een natuurlijk dekkende hengst kan de hengstenhouder weer op pad naar de merries.

* -Ook sporters kunnen weer met hun eigen paard naar de manege, ook als daar evenhoevigen staan.

* Sporters en fokkers kunnen weer deelnemen aan evenementen.
* Op bedrijven waar ook evenhoevigen staan, is het toegestaan om paarden aan te voeren. Ook bezoekers zijn toegestaan. De houder van het bedrijf is echter wel verantwoordelijk voor het aanbrengen van een fysieke scheiding tussen de aanwezige evenhoevigen (en materiaal daarvan afkomstig of bestemd voor die evenhoevigen) en de bezoekers.

* Bij export van een paard uit Nederland blijft de regel van kracht dat het paard de laatste 15 dagen niet in een B/T-gebied mag hebben gestaan.

* Het B/T-gebied in Noord-Friesland is inmiddels opgeheven. In Nederland zijn er nog de B/T-gebieden rond Kootwijkerbroek en Oene. Voor het vervoer van paarden maakt het echter niet meer uit of men in of buiten een B/T-gebied zit.

* Het vervoer van paarden voor een wagen, aan de teugel of onder de ruiter, is weer toegestaan in heel Nederland.©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie