Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Contract brandweerwagens getekend door min. van Defensie

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


nieuwe brandweerwagen

Contract nieuwe brandweerwagens getekend

22-05-2001

Maandagavond is in Amsterdam het contract getekend voor de levering van 34 nieuwe brandweerwagens. Hiervan zijn er 23 voor de Koninklijke Luchtmacht, 2 voor de Koninklijke Marine en 9 voor de luchthaven Schiphol. Leverancier is de Amerikaanse firma Emergency One (E-One). De zeer moderne brandweerwagens worden afgeleverd tussen 2002 en 2004. Met de order is een bedrag van ca. 38,5 miljoen euro (85 miljoen gulden) gemoeid. Namens Defensie tekende de Directeur Materieel Koninklijke Luchtmacht, generaal-majoor P.M.A. Vorderman.

Door de bestaande contacten tussen de Koninklijke Luchtmacht - die bij de aanschaf ook de marine vertegenwoordigt - en de luchthaven Schiphol is samenwerking gezocht bij de aanschaf van de nieuwe brandweerwagens. Het gaat om een modern ontwerp met een kunststoffen cabine en achteropbouw. Om ook in het terrein bij een brand te kunnen komen, beschikken de wagens over een onafhankelijke wielophanging met permanente 8x8 aandrijving en een motor met een vermogen van 1000 pk. De maximale snelheid van de voertuigen is 125 kilometer per uur, met een acceleratie van 0-80 km/h in ongeveer 25 seconden. De voor de marine en luchtmacht bestemde voertuigen beschikken over een watertank van 8.000 liter, die voor Schiphol over een tank van 12.000 liter. Het bluskanon op het dak van de voor de Defensie bestemde voertuigen beschikt over een capaciteit van 4.000 liter per minuut. De nieuwe brandweerwagens worden in Nederland geassembleerd. Hiertoe wordt bij de Nederlandse vertegenwoordiging van Emergency One, Kenbri Fire Fighting in Stellendam een fabriek ingericht. (Artist impression Emergency One/Kenbri).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie