Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Palestijnse gezondheidsorganisatie wint jaarlijkse WHO-prijs

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Datum: 22 mei 2001

Palestijnse gezondheidsorganisatie wint jaarlijkse WHO-prijs

De 'Union of Palestinian Medical Relief Committees' (UPMRC), een van de belangrijkste Palestijnse gezondheidsorganisaties, heeft de UAE Health Foundation Award voor het jaar 2001 gekregen van de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO). Zij kreeg de prijs voor haar "uitstekende bijdrage aan gezondheidsontwikkeling". UPMRC is een niet-gouvernementele organisatie die sinds 1984 gesteund wordt door Novib. De Union of Palestinian Medical Relief Committees speelt een belangrijke rol bij de Intifada, waar ze zeer actief is in het verlenen van eerste hulp. Ruim 17.000 paramedici zijn hierbij werkzaam, 45 van hen zijn gewond geraakt tijdens de gevechten.

UPMRC werd in 1979 opgericht door een groep Palestijnse medici die bezorgd waren om de gezondheid van de gemeenschap, in het bijzonder in afgelegen plattelandsgebieden op de Westoever van de Jordaan en op de Gazastrook. Zij begon met mobiele poliklinieken, bemand door vrijwilligers: artsen, verplegend - en ander medisch personeel. Sinds 1983 worden er ook permanente gezondheidscentra opgericht. UPMRC werkt via locale en regionale vrijwillige gezondheidscommissies. De organisatie heeft ook een opleiding voor gezondheidswerkers. UPMRC heeft een innovatieve rol gespeeld in het ontwikkelen van gezondheidszorgmodellen die regionaal en internationaal overgenomen zjn, zoals op het gebied van primaire gezondheidszorg, eerste hulp, gezondheidszorg voor vrouwen, gezondheidszorg op scholen en gezondheidsonderwijs.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie