Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Utrecht stelt 2 ton beschikbaar voor cliëntorganisaties

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
990482400

Provincie stelt 2 ton beschikbaar voor versterking cliëntorganisaties

Over een periode van twee jaar stelt de provincie een ton per jaar beschikbaar voor versterking van clientorganisaties. Het versterken van de positie van clienten of zorgvragers is n van de speerpunten van het provinciale zorgbeleid. Voor dit bedrag zal een projectcoordinator aangesteld worden, die de belangen van verschillende clientenorganisaties in het integrale regiovisieproces behartigt. De projectcoordinator wordt aangesteld bij het Provinciaal Patienten Consumenten Platform (PP/CP) en vertegenwoordigt zowel het PP/CP, het Provinciaal Gehandicapten Platform, de Federatie van Ouderverenigingen, als het GGZ-platform en de ouderenbonden.

Clientorganisaties willen de inbreng van patienten in de gezondheidszorg vergroten. Zij behartigen belangen (bijvoorbeeld in regiovisieprocessen), geven voorlichting, ondersteunen clienten en dragen daarmee bij aan het versterken van de positie van de zorgvrager. De komende jaren is de integrale regiovisie actueel. Zowel de clientenorganisaties als de provincie vinden het belangrijk om het geluid van de zorgvrager in deze visie te laten horen. Het PP/CP vindt het belangrijk dat ook de stem van de andere clintenorganisaties wordt gehoord.

Met de bijdrage van de provincie van een ton per jaar, gedurende een periode van twee jaar, wordt op basis van een samenwerkingsovereenkomst tussen alle genoemde partijen een coordinator bij het PP/CP aangesteld. Deze coordinator draagt zorg voor de gezamenlijke inbreng van alle clientenorganisaties in het integrale regiovisieproces. De coordinator krijgt de taak alle standpunten van de verschillende organisaties samen te bundelen en die om te smeden tot een gezamenlijk standpunt.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u zich wenden tot Evelien ten Bosch, 030 - 258 2493 of per e-mail: Evelien.ten.bosch@provincie-utrecht.nl .


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie