Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rational Software annonceert Rational Suite v2001a

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Rational Software annonceert Rational Suite v2001a; een nieuwe portal voor ontwikkelaars, nieuwe producten en Java-uitbreidingen

Schiphol-Rijk, 22 mei 2001 - Rational Suite® versie 2001a van Rational Software (Nasdaq: RATL), het e-development bedrijf, is vanaf vandaag beschikbaar. De suite bevat drie nieuwe producten - Rational Developer Network, Rational Quality Architect RealTime en Rational Test RealTime - en voorziet in belangrijke Java-uitbreidingen voor Rational Rose®, Rational ClearCase® en Rational Suite ContentStudio(tm).

Rational Suite v2001a, de zesde gesynchroniseerde versie van Rational Suite in dertig maanden, biedt voorts belangrijke nieuwe ondersteuning voor ontwikkelaars van embedded software. Daarnaast zijn er nieuwe versies beschikbaar van de vijftien andere, nauw geïntegreerde producten, die samen Rational Suite vormen.

Rational Developer Network (RDN) is een portal voor ontwikkelaars, dat gerichte informatie aan de Rational ontwikkelaarsgemeenschap biedt. RDN geeft de resultaten van Rationals 'e-development Accelerators(tm)'-initiatief, zoals informatie, training, 'best practices' en artifacts, exclusief toegespitst op de wereldwijde gemeenschap van Rational Suite-ontwikkelaars. RDN-redacteuren verzamelen en beoordelen artikelen, white papers en andere bronnen die, indien gekoppeld aan discussies in nieuwsgroepen, de leden een on-line forum bieden waar zij hun vaardigheden verder kunnen ontwikkelen en kennis kunnen uitwisselen. Deze mogelijkheid is beschikbaar voor alle klanten van Rational Suite, via het Rational Suite Team Unifying Platform.

"Zoals de meeste ontwikkelteams gebruiken wij alle mogelijke soorten bronnen, zoals websites, gebruikersgroepen en technische publicaties, om antwoorden te vinden op complexe ontwikkelvragen", zegt Chad Mason, manager quality assurance van Choice Hotels International, de wereldwijde franchiser van de volgende hotelketens: Comfort, Quality, Clarion, Sleep, Econo Lodge, Rodeway Inn en MainStay Suites.

"Zoals de meeste teams besteden we ook een deel van onze projecttijd om te zoeken naar opnieuw te gebruiken artifacts en om onze technische vaardigheden verder te ontwikkelen. RDN brengt op een enkele locatie alle hulpbronnen en trainingsmogelijkheden samen, die nodig zijn om vooraan te blijven lopen op het gebied van softwareontwikkeling. De 'best practices' die we op deze manier onder ogen krijgen, stellen ons in staat om, samen met de gereedschappen en methodologieën van Rational, onze productiviteit te verbeteren. RDN geeft ons ook de gelegenheid om onze ervaringen te delen met andere ontwikkelaars en omgekeerd van hun bijdragen te profiteren."

"Ondanks de toenemende druk van de huidige e-business omgeving, blijven organisaties de software-ontwikkeling voor de toekomst ondersteunen", zegt Rikki Kirzner, research director van IDC. "Het gebruik van een complete reeks van geïntegreerde software-ontwikkelproducten en diensten die de efficiency van hun ontwikkelteams verbeteren kan ervoor zorgen dat bedrijven voorop blijven lopen."

Java-ondersteuning
Door de integratie met toonaangevende geïntegreerde ontwikkelomgevingen (IDE's) voor Java, waaronder IBM Visual Age voor Java, Borland JBuilder en Sun Forte voor Java, kunnen ontwikkelaars die Rational Suite v2001a gebruiken, hun code en visuele modellen automatisch synchroniseren. Rational Rose kan automatisch de Java broncode up-to-date houden binnen de IDE naar keuze van de ontwikkelaar, overeenkomstig de veranderingen van het model, en kan ook het model automatisch updaten op basis van de veranderingen die binnen de IDE in de broncode zijn aangebracht.

Met Rational Suite kunnen Java-ontwikkelaars nu ook wizards toepassen om makkelijker software te creëren die gebruik maakt van krachtige Java 2 Enterprise Edition (J2EE) technologieën, zoals Enterprise JavaBeans (EJB's), Servlets en Java Server Pages (JSP's). Hierdoor kunnen ontwikkelaars zich beter concentreren op het feitelijke ontwerpen en ontwikkelen en de low-level details overlaten aan Rational Rose.

Rational Suite v2001a biedt ook nieuwe integratie van Rational ClearCase met de geïntegreerde ontwikkelomgeving Sun Forte voor Java, een aanvulling op de bestaande integratie met populaire Java IDE's, zoals IBM VisualAge for Java en WebGain Visual Café. De integratie biedt ontwikkelaars vanuit de IDE naar keuze toegang tot Rational ClearCase for Software Configuration Management (SCM).

Ontwikkelaars van embedded en real-time systemen die met Rational Rose RealTime werken, kunnen nu Sun Microsystems' Java 2 Micro Edition (J2ME) platform gebruiken. Rational Rose RealTime versnelt de J2ME-softwareontwikkeling in belangrijke mate, door automatisch volledige Java-executables te genereren, direct vanuit Unified Modeling Language (UML) modellen.

"Deze release van Rational Suite biedt zeer veel toegevoegde waarde voor de klanten van Rational," zegt Eric Schurr, senior vice president marketing van Rational Software. "Elke Rational Suite-gebruiker kan profiteren van het Rational Developer Network. En de vele klanten van Rational die Java software of embedded software ontwikkelen, zullen met deze release hun software sneller en beter kunnen bouwen."

Rational Test RealTime en Rational Quality Architect RealTime Rational Test RealTime en Rational Quality Architect RealTime zijn aanvullende producten, die de 'time-to-reliability' van embedded systemen helpen verminderen. Rational Test RealTime automatiseert het testen van embedded, real-time en gedistribueerde applicaties en neemt de saaie en foutgevoelige aspecten van het implementeren en draaien van een embedded testomgeving van de ontwikkelaar over. Het systeem biedt alle vereiste testniveaus, van individuele software en UML modelcomponenten tot algemene systeemtesten. Daartoe wordt de code zelf getest, alsmede de integratie met andere code en validatie, op elke host en voor elke doelomgeving voor de embedded software.

Rational Quality Architect RealTime genereert unit- en integratietesten van UML-capsules, direct vanuit een Rational Rose RealTime-model. Door deze voorziening van Rational Rose RealTime kan een enkele notatie (UML) gebruikt worden, om alle testprocedures tijdens het ontwikkelproces te specificeren. Deze procedures worden volledig automatisch uitgevoerd, waarbij uitgebreide UML-rapportages worden gegenereerd.

Rational Suite ContentStudio
De nieuwe versie van Rational Suite ContentStudio maakt het eenvoudiger om websites te beheren, doordat sites ontwikkeld kunnen worden op basis van templates in combinatie met Java Server Pages. In toevoeging hierop kunnen organisaties nu ook J2EE applicatieservers gebruiken, waaronder IBM WebSphere Advanced en BEA WebLogic. Meer informatie over Rational Suite v2001A is beschikbaar op www.rational.com/annaouncing2001A.jsp.

Over Rational Software
Rational Software biedt een platform voor software-ontwikkeling dat de time-to-market versnelt en de kwaliteit van de software verbetert. Deze geïntegreerde oplossing voor de gehele levenscyclus combineert de beste software-engineeringaanpak, toonaangevende tools en professionele services. Negentig bedrijven uit de Fortune 100 en 49 bedrijven uit de Fortune e-50 bouwen software met de Rational-oplossing. Dit open platform wordt uitgebreid door honderden partners die meer dan 500 aanvullende producten en diensten leveren. IDC heeft Rational vier opeenvolgende jaren erkend als marktleider wat betreft omzet in verschillende applicatieontwikkel- en - implementatiemarkten. Rational is opgericht in 1981 en is een van 's werelds grootste softwarebedrijven. Het bedrijf telt meer dan 3700 werknemers wereldwijd en behaalde in het boekjaar dat eindigde in maart 2001 een omzet van $815 miljoen. Rational maakt deel uit van de Nasdaq-100 Index. Voor meer informatie: www.rational.com/benelux.

Voor meer informatie
Rational Software Benelux B.V., Epco Pottinga, telefoon 020- 45 46 300, e-mail (epotting@rational.com), of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Robert W. de Moll, telefoon 023 - 5628208, e-mail (robertdm@monogram.nl)

Rational Software, Rational Suite Enterprise, Rational AnalystStudio, Rational DevelopmentStudio, Rational TestStudio, Rational PerformanceStudio, Rational Rose, Rational ClearCase, RequisiteProe en het Rational-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Rational Software Corporation in de Verenigde Staten en in andere landen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie