Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rational Software annonceert Rational Suite v2001a

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Rational Software annonceert Rational Suite v2001a; een nieuwe portal voor ontwikkelaars, nieuwe producten en Java-uitbreidingen

Schiphol-Rijk, 22 mei 2001 - Rational Suite® versie 2001a van Rational Software (Nasdaq: RATL), het e-development bedrijf, is vanaf vandaag beschikbaar. De suite bevat drie nieuwe producten - Rational Developer Network, Rational Quality Architect RealTime en Rational Test RealTime - en voorziet in belangrijke Java-uitbreidingen voor Rational Rose®, Rational ClearCase® en Rational Suite ContentStudio(tm).

Rational Suite v2001a, de zesde gesynchroniseerde versie van Rational Suite in dertig maanden, biedt voorts belangrijke nieuwe ondersteuning voor ontwikkelaars van embedded software. Daarnaast zijn er nieuwe versies beschikbaar van de vijftien andere, nauw geïntegreerde producten, die samen Rational Suite vormen.

Rational Developer Network (RDN) is een portal voor ontwikkelaars, dat gerichte informatie aan de Rational ontwikkelaarsgemeenschap biedt. RDN geeft de resultaten van Rationals 'e-development Accelerators(tm)'-initiatief, zoals informatie, training, 'best practices' en artifacts, exclusief toegespitst op de wereldwijde gemeenschap van Rational Suite-ontwikkelaars. RDN-redacteuren verzamelen en beoordelen artikelen, white papers en andere bronnen die, indien gekoppeld aan discussies in nieuwsgroepen, de leden een on-line forum bieden waar zij hun vaardigheden verder kunnen ontwikkelen en kennis kunnen uitwisselen. Deze mogelijkheid is beschikbaar voor alle klanten van Rational Suite, via het Rational Suite Team Unifying Platform.

"Zoals de meeste ontwikkelteams gebruiken wij alle mogelijke soorten bronnen, zoals websites, gebruikersgroepen en technische publicaties, om antwoorden te vinden op complexe ontwikkelvragen", zegt Chad Mason, manager quality assurance van Choice Hotels International, de wereldwijde franchiser van de volgende hotelketens: Comfort, Quality, Clarion, Sleep, Econo Lodge, Rodeway Inn en MainStay Suites.

"Zoals de meeste teams besteden we ook een deel van onze projecttijd om te zoeken naar opnieuw te gebruiken artifacts en om onze technische vaardigheden verder te ontwikkelen. RDN brengt op een enkele locatie alle hulpbronnen en trainingsmogelijkheden samen, die nodig zijn om vooraan te blijven lopen op het gebied van softwareontwikkeling. De 'best practices' die we op deze manier onder ogen krijgen, stellen ons in staat om, samen met de gereedschappen en methodologieën van Rational, onze productiviteit te verbeteren. RDN geeft ons ook de gelegenheid om onze ervaringen te delen met andere ontwikkelaars en omgekeerd van hun bijdragen te profiteren."

"Ondanks de toenemende druk van de huidige e-business omgeving, blijven organisaties de software-ontwikkeling voor de toekomst ondersteunen", zegt Rikki Kirzner, research director van IDC. "Het gebruik van een complete reeks van geïntegreerde software-ontwikkelproducten en diensten die de efficiency van hun ontwikkelteams verbeteren kan ervoor zorgen dat bedrijven voorop blijven lopen."

Java-ondersteuning
Door de integratie met toonaangevende geïntegreerde ontwikkelomgevingen (IDE's) voor Java, waaronder IBM Visual Age voor Java, Borland JBuilder en Sun Forte voor Java, kunnen ontwikkelaars die Rational Suite v2001a gebruiken, hun code en visuele modellen automatisch synchroniseren. Rational Rose kan automatisch de Java broncode up-to-date houden binnen de IDE naar keuze van de ontwikkelaar, overeenkomstig de veranderingen van het model, en kan ook het model automatisch updaten op basis van de veranderingen die binnen de IDE in de broncode zijn aangebracht.

Met Rational Suite kunnen Java-ontwikkelaars nu ook wizards toepassen om makkelijker software te creëren die gebruik maakt van krachtige Java 2 Enterprise Edition (J2EE) technologieën, zoals Enterprise JavaBeans (EJB's), Servlets en Java Server Pages (JSP's). Hierdoor kunnen ontwikkelaars zich beter concentreren op het feitelijke ontwerpen en ontwikkelen en de low-level details overlaten aan Rational Rose.

Rational Suite v2001a biedt ook nieuwe integratie van Rational ClearCase met de geïntegreerde ontwikkelomgeving Sun Forte voor Java, een aanvulling op de bestaande integratie met populaire Java IDE's, zoals IBM VisualAge for Java en WebGain Visual Café. De integratie biedt ontwikkelaars vanuit de IDE naar keuze toegang tot Rational ClearCase for Software Configuration Management (SCM).

Ontwikkelaars van embedded en real-time systemen die met Rational Rose RealTime werken, kunnen nu Sun Microsystems' Java 2 Micro Edition (J2ME) platform gebruiken. Rational Rose RealTime versnelt de J2ME-softwareontwikkeling in belangrijke mate, door automatisch volledige Java-executables te genereren, direct vanuit Unified Modeling Language (UML) modellen.

"Deze release van Rational Suite biedt zeer veel toegevoegde waarde voor de klanten van Rational," zegt Eric Schurr, senior vice president marketing van Rational Software. "Elke Rational Suite-gebruiker kan profiteren van het Rational Developer Network. En de vele klanten van Rational die Java software of embedded software ontwikkelen, zullen met deze release hun software sneller en beter kunnen bouwen."

Rational Test RealTime en Rational Quality Architect RealTime Rational Test RealTime en Rational Quality Architect RealTime zijn aanvullende producten, die de 'time-to-reliability' van embedded systemen helpen verminderen. Rational Test RealTime automatiseert het testen van embedded, real-time en gedistribueerde applicaties en neemt de saaie en foutgevoelige aspecten van het implementeren en draaien van een embedded testomgeving van de ontwikkelaar over. Het systeem biedt alle vereiste testniveaus, van individuele software en UML modelcomponenten tot algemene systeemtesten. Daartoe wordt de code zelf getest, alsmede de integratie met andere code en validatie, op elke host en voor elke doelomgeving voor de embedded software.

Rational Quality Architect RealTime genereert unit- en integratietesten van UML-capsules, direct vanuit een Rational Rose RealTime-model. Door deze voorziening van Rational Rose RealTime kan een enkele notatie (UML) gebruikt worden, om alle testprocedures tijdens het ontwikkelproces te specificeren. Deze procedures worden volledig automatisch uitgevoerd, waarbij uitgebreide UML-rapportages worden gegenereerd.

Rational Suite ContentStudio
De nieuwe versie van Rational Suite ContentStudio maakt het eenvoudiger om websites te beheren, doordat sites ontwikkeld kunnen worden op basis van templates in combinatie met Java Server Pages. In toevoeging hierop kunnen organisaties nu ook J2EE applicatieservers gebruiken, waaronder IBM WebSphere Advanced en BEA WebLogic. Meer informatie over Rational Suite v2001A is beschikbaar op www.rational.com/annaouncing2001A.jsp.

Over Rational Software
Rational Software biedt een platform voor software-ontwikkeling dat de time-to-market versnelt en de kwaliteit van de software verbetert. Deze geïntegreerde oplossing voor de gehele levenscyclus combineert de beste software-engineeringaanpak, toonaangevende tools en professionele services. Negentig bedrijven uit de Fortune 100 en 49 bedrijven uit de Fortune e-50 bouwen software met de Rational-oplossing. Dit open platform wordt uitgebreid door honderden partners die meer dan 500 aanvullende producten en diensten leveren. IDC heeft Rational vier opeenvolgende jaren erkend als marktleider wat betreft omzet in verschillende applicatieontwikkel- en - implementatiemarkten. Rational is opgericht in 1981 en is een van 's werelds grootste softwarebedrijven. Het bedrijf telt meer dan 3700 werknemers wereldwijd en behaalde in het boekjaar dat eindigde in maart 2001 een omzet van $815 miljoen. Rational maakt deel uit van de Nasdaq-100 Index. Voor meer informatie: www.rational.com/benelux.

Voor meer informatie
Rational Software Benelux B.V., Epco Pottinga, telefoon 020- 45 46 300, e-mail (epotting@rational.com), of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Robert W. de Moll, telefoon 023 - 5628208, e-mail (robertdm@monogram.nl)

Rational Software, Rational Suite Enterprise, Rational AnalystStudio, Rational DevelopmentStudio, Rational TestStudio, Rational PerformanceStudio, Rational Rose, Rational ClearCase, RequisiteProe en het Rational-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Rational Software Corporation in de Verenigde Staten en in andere landen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...