Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA vóór ziektekostenverzekering alimentatiegerechtigden

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

CDA vóór ziektekostenverzekering alimentatiegerechtigden

"Alimentatiegerechtigden hebben een laag inkomen, waarvan zij een relatief groot gedeelte kwijt zijn aan particuliere ziektekostenpremie. Dat zou niet nodig moeten zijn en dat is dan ook de reden dat wij er toch voor gekozen hebben om het amendement-Oudkerk mede te ondertekenen", zo besloot Tweede Kamerlid Siem Buijs zijn bijdrage aan het plenair debat over de knelpunten van de ziekenfondswet, op dinsdag 22 mei.

In het wetsvoorstel, getiteld "knelpunten ziekenfondswet" is geen aandacht geschonken aan het probleem van de ziektekostenverzekering voor alimentatiegerechtigden. Fractiewoordvoerder Siem Buijs: "U doet dit (...) af met de opmerking dat dit probleem samenhangt met de systematiek van het stelsel en dat dit wetsvoorstel niet beoogt om een alomvattende oplossing te bieden voor de knelpunten die voortvloeien uit het stelsel. Enerzijds hebben wij begrip voor dit standpunt, aangezien wij er van uit gaan dat wij zo snel mogelijk over dit stelsel met u en met elkaar in de Kamer zullen spreken. Anderzijds betreft het hier wel degelijk een groot financieel probleem voor een niet onaanzienlijk groep mensen, voornamelijk vrouwen. U weet net zo goed als wij allen hier dat het nog geruime tijd zou kunnen duren, voordat een nieuwe systematiek in werking treed. Waarom daar dan op wachten en niet nu, alsnog, een oplossing bieden voor dit probleem?"


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie