Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Het Rode Kruis komt in Vlaanderen vraagt bevolking om steun

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht

Het Rode Kruis komt in Vlaanderen elke dag gemiddeld 423 keer in actie. Vrijwilligers vragen bevolking om steun tijdens 14-daagse

Elk jaar zie je rodekruisvrijwilligers 14 dagen lang massaal aan kruispunten en grootwarenhuizen postvatten om zelfklevers te verkopen aan de bevolking. Prinses Astrid, Nationale Voorzitter van het Rode Kruis, gaf afgelopen zondag 22 april tijdens een massaal bijgewoonde vrijwilligersdag in Bobbejaanland, het startschot van deze 14-daagse fondsenwervingscampagne. Vanaf donderdag 26 april om 17u zullen de zelfklevers te koop zijn. De campagne loopt tot en met donderdag 10 mei.

Op vele plaatsen in ons land zullen bekende landgenoten de zelfkleververkoop op gang trekken. Minister-President De Donnea van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest doet dit in Brussel. Hij zal op donderdag 26 april om 17u aan het kruispunt van de Franklin Rooseveltlaan en de Lloyd Georgelaan de eerste zelfklevers in Brussel kopen.

Het Rode Kruis komt in Vlaanderen elke dag gemiddeld 423 keer in actie. Elke dag zijn er dan ook honderden vrijwilligers aan het werk om zieken te vervoeren of gewonden te verzorgen tijdens de talrijke sportwedstrijden en evenementen. Tegelijkertijd maken andere vrijwilligers in Vlaanderen tijd vrij voor mensen die het wat moeilijker hebben. Nog anderen geven eerstehulpcursussen aan de bevolking of delen boeken uit in meer dan 100 ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen.

De opbrengst van de 14-daagse gaat zoals steeds naar die plaatselijke werking. De rodekruisafdelingen kopen hiermee bijvoorbeeld tenten, hulpkoffers of materiaal voor de eerstehulpcursussen. Een deel wordt ookbesteed aan de opleiding van de vrijwilligers. Want ook al werken ze belangeloos, ze willen hun taak wel steeds op de best mogelijke manier uitvoeren.

Voor een duwtje in de rug zorgen Lucky Luke en zijn kompanen die dit jaarop de zelfklevers staan en ook de zelfkleverwedstrijd. Want wie een volledige reeks zelfklevers koopt van 200 frank, heeft 2 kansen om één van de vele mooie prijzen te winnen: 2 Ford Fiesta's met drievoudige airbag én BTW inclusief geschonken door Ford Motor Company; 3 vliegtuigtickets voor 2 personen naar Dallas en 20 vliegtuigtickets voor 2 personen naar Europese bestemmingen dankzij Sabena; 125 minitrips Zeebrugge-Hull voor 2 personen met P&O North Sea Ferries; 130 familieweekends voor 4 personen in Park Molenheide; 100 hotelverblijven voor 2 personen in de Franse Alpen van Intercomfort Travel en 900 gezinskaarten voor Blankenberge Sea Life Center.

Op elke zelfklever vind je een in rood gedrukt uniek geluksnummer. Om deel te nemen heb je 2 geluksnummers en dus 2 zelfklevers nodig. Wil je onmiddellijk weten of je gewonnen hebt, bel dan vóór 24 mei naar het nummer 0900/00105 met je 2 persoonlijke nummers bij de hand.

Brussel, 25 april 2001

Voor meer informatie:

Leen Tullen, tel. kantoor: 02-645 45 01, gsm: 075-64 00 23, e-mail: perszaken@redcross-fl.be
of Tuur Hoste, tel. kantoor: 02-645 45 45, gsm: 0476-50 50 58, e-mail: tuur.hoste@redcross-fl.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie