Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verklaring Eu over de lokale verkiezingen in Kroatië

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
European Union

Croatia : nation wide local elections (20/05) Press Release: Brussels (22-05-2001) - Press: 195 - Nr: 8859/01


Brussel,
22 mei 2001

8859/01 (Presse 195)

P 100/01

PERSMEDEDELING

Onderwerp :

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie

over de lokale verkiezingen in Kroatië op 20 mei

&

De Europese Unie is verheugd over het in het algemeen goede verloop van de lokale verkiezingen die op 20 mei in Kroatië werden gehouden en neemt nota van de conclusies van het ODIHR, namelijk dat de internationale normen globaal zijn nageleefd. Dit is een concreet teken dat de Republiek Kroatië een stabiele democratie is op weg naar integratie in de Europese structuren.

De EU neemt echter ook nota van de bezorgdheid van het ODIHR, met name over de deelname en vertegenwoordiging van minderheden, en spoort de bevoegde Kroatische autoriteiten aan zich over deze vraagstukken te buigen.

De EU roept Kroatië op, het hervormingsproces op alle niveaus van de samenleving voort te zetten. De EU staat klaar om Kroatië bij te staan in zijn inspanningen om de onlangs geparafeerde stabilisatie- en associatieovereenkomst volledig uit te voeren.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie