Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dividend 2000 Koninklijke BAM Groep

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Koninklijke BAM Groep
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke BAM Groep

Dividend 2000

Bij besluit van de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders van Koninklijke BAM NBM nv, gehouden op 21 mei 2001, is de jaarrekening 2000 van de vennootschap en het dividendvoorstel goedgekeurd. Dit betekent dat over het boekjaar 2000 een dividend van
1,15 per aandeel van nominaal 0,50 zal worden uitgekeerd.
Naar keuze van de aandeelhouder kan het dividend geheel in contanten, onder aftrek van 25% dividendbelasting, worden ontvangen dan wel volledig in gewone aandelen ten laste van de agioreserve of de algemene reserve. De waarde van het dividend in aandelen zal circa 5% hoger zijn dan de waarde van het contante dividend. Op vrijdag 8 juni 2001 na sluiting van de effectenbeurs van Euronext Amsterdam N.V.zal, op basis van de gemiddelde beurskoers van die dag, worden vastgesteld hoeveel dividendrechten van gewone aandelen van 0,50 nominaal recht geven op één nieuw gewoon aandeel. De nieuwe gewone aandelen zijn gerechtigd tot het dividend over het boekjaar 2001 en het dividend over volgende boekjaren. Aan de effectenbeurs van Euronext Amsterdam N.V. zal geen handel in dividendrechten plaatsvinden.
Voor het dividend 2000 zal het volgende tijdschema worden aangehouden:

23 mei 2001 :

ex dividend notering aandeel

23 mei t/m 8 juni 2001 :

keuzeperiode

8 juni 2001 (na beurs) :

vaststelling van het dividend in aandelen

13 juni 2001 :

betaalbaarstelling en aanvang verwisseling

Aandeelhouders dienen hun keuze voor dividend in contanten dan wel in de vorm van aandelen binnen bovengenoemde keuzeperiode kenbaar te maken aan de bank of commissionair waar hun aandelen zich in depot bevinden. Indien u als aandeelhouder geen keuze kenbaar maakt, zal uw bank of commissionair in het algemeen een keuze voor u maken. Uw bank of commissionair wordt verzocht deze keuze vóór sluiting van de effectenbeurs van Euronext Amsterdam N.V. op vrijdag 8 juni 2001 te leveren aan ABN AMRO Bank N.V. Herengracht 595 te Amsterdam. Betaling van het dividend in contanten aan uw bank of commissionair zal uitsluitend geschieden op basis van het totale aantal op 8 juni 2001 door deze voor contanten geleverde dividendrechten. Levering van aandelen aan uw bank of commissionair zal tevens uitsluitend geschieden op basis van het totale aantal op 8 juni 2001 door deze voor aandelen geleverde dividendrechten, waarbij de eventuele resterende fractie wordt verrekend in contanten. Na 8 juni 2001 zullen de gewone aandelen, die valideren tegen de nog niet aangeboden dividendrechten, worden verkocht en zal de netto opbrengst, die per advertentie betaalbaar wordt gesteld, worden gereserveerd voor de houders van de nog op te komen dividendrechten. Bij verwisseling van dividendrechten in de periode tot en met 8 juni 2001 zal aan de tot de effectenbeurs van Euronext Amsterdam toegelaten instellingen de provisie conform het overzicht van de ABN AMRO provisies (d.d.29 november 2000) worden vergoed, zodat bedoelde verwisselingen in genoemde periode voor de houders van deze stukken vrij van provisie in Nederland zal kunnen geschieden. De betaling van het dividend in contanten en de levering van de aandelen uit hoofde van de verwisseling van dividendrechten zal vanaf 13 juni 2001 geschieden. Houders van gewone aandelen op naam die in het register zijn opgenomen,ontvangen separaat bericht omtrent het hun toekomende dividend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie