Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 22-05-2001 3e Persbericht 22 mei 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Algemene verkeerscontroles
Tijdens een algemene verkeerscontrole zijn dinsdag op de Genovevalaan acht verkeersdeelnemers bekeurd voor het negeren van een rood verkeerslicht. Daarnaast is een bromfietser bekeurd voor het niet dragen van een helm. Op de Marathonloop werden dinsdag tijdens een controle zes fietsers bekeurd voor het rijden door rood.

Eindhoven: Verdachte van diefstal uit horecagelegenheid aangehouden Na een achtervolging is dinsdagmiddag rond 15.30 uur op de Piet Heinstraat een 33-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. De man wordt verdacht van het wegnemen van een geldzak en een portemonnee uit een lade achter de toonbank van een horecagelegenheid aan de Van Kinsbergenstraat kort daarvoor. De verdachte was in de zaak aanwezig. Tijdens een onbewaakt moment heeft hij een greep in de la kunnen doen. De geldzak en de portemonnee zijn beiden teruggevonden. Deze had de man verloren tijdens zijn vluchtpoging. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven Schennispleger
Op de Esp zijn dinsdagmiddag tussen 13.45 en 14.00 uur een 10-jarig meisje en haar broer lastig gevallen door een schennispleger. Zij waren samen de hond aan het uitlaten toen ze plotseling een man op een bromfiets zagen stoppen bij een boom die vervolgens schennis pleegde tegenover de kinderen. Het gaat om een blanke man, ongeveer 1.70 tot
1.75 meter groot en tussen de 40 45 jaar oud, met een dik postuur. Hij is kalend en grijzend en droeg dinsdagmiddag een zonnebril, een donkergroene bodywarmer, een wit T-shirt en een blauwe spijkerbroek met daarop een bruine riem. Verder reed de man op een zwarte bromfiets.

Beek en Donk: Auto gestolen
Vanaf een parkeerplaats aan de Gemertseweg is tussen zondagavond 21.30 uur en dinsdagochtend 8.00 uur een groene Volkswagen Golf GTI met het kenteken JX-XZ-02 gestolen.

Budel: Snelheidscontrole
Op de Randweg Oost zijn dinsdag tussen 10.40 en 15.45 uur 1.100 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 261 bestuurders de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 140 km/u.

Deurne: Auto gestolen
Vanaf een bedrijfsterrein aan de Liesselseweg is maandagavond tussen 20.15 en 21.30 uur een rode Nissan Patrol met het kenteken VN-21-XP gestolen.

De Rips: Snelheidscontrole
Op de Stippelberg zijn dinsdag tussen 12.30 en 14.15 uur 549 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 28 bestuurders de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 123 km/u.

Son: Rijzadel weggenomen
Uit een bedrijf aan de Sonniuswijk is dinsdagmiddag tussen 14.15 en 14.30 uur tijdens een onbewaakt moment een rijzadel met een waarde van ongeveer 5.000 gulden weggenomen uit een stallenruimte.

Valkenswaard: Zakkenrollerij
Op de Eindhovenseweg is dinsdagmiddag tussen 13.15 en 13.45 uur een 67-jarige vrouw uit Valkenswaard het slachtoffer van een zakenroller geworden. De vrouw was aan het winkelen en miste in een winkel aan de Eindhovenseweg plotseling haar portemonnee met daarin diverse pasjes en een geldbedrag van ongeveer 300 gulden. De dader heeft de portemonnee ongemerkt uit haar jaszak gehaald.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Sterrenlaan zijn dinsdag tussen 16.50 en 19.00 uur 2.181 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 160 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 76 km/u.

Veldhoven: Roodlichtcontrole
Op de kruising Heerseweg - Kempenbaan zijn dinsdagmiddag tussen 16.00 en 16.15 uur vijf fietsers bekeurd voor het negeren van een rood verkeerslicht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie