Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pabostudente ontwerpt prentenboek De paardebloem en de mier

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Hogeschool IJsselland
Zoek soortgelijke berichten
Hogeschool IJsselland


Deventer, 16 mei 2001

Pabostudente ontwerpt prentenboek
'De paardebloem en de mier', een prestatie van formaat

'Schrijf een verhaal, maak een prentenboek en lees het voor op je stageschool'. Deze opdracht heeft voor eerstejaars deeltijdstudente Karin Hendriks van de Pabo van Saxion Hogeschool IJselland een bijzonder gevolg. Op dinsdag 22 mei, 18.00 uur, lokaal B 2.29, ontvangt zij het eerste gedrukte exemplaar van haar prentenboek 'De paardebloem en de mier'.

Ruim tweehonderd eerstejaars Pabo-studenten maakten tijdens de eerste twee maanden van hun opleiding een prentenboek. Het prentenboek moest aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. De studenten bedachten zelf het verhaal en verzorgden de uitvoering.

Het prentenboek is een product van verschillende vakken. Kennis van verhaalstructuren deden de studenten op bij Nederlands. Bij methodiek kwam de ontwikkeling van jonge kinderen aan bod. En bij de creatieve vakken het beeldend ontwerpen en werken met verschillende technieken. Gewapend met deze kennis bedacht elke student een verhaal en maakte een prentenboek. Tijdens de eerste stage diende het eigen prentenboek om ervaring op te doen met voorlezen, een eerste stap in het leren lesgeven. Daarbij ontdekten ze meteen of hun boek voldeed aan de uitgangspunten.

Een jury maakte uit alle prentenboeken een keuze. Het winnende boek 'De paardebloem en de mier' is nu in druk uitgegeven. Het eerste exemplaar gaat naar de winnares Karin Hendriks. Ook alle basisscholen, die dit studiejaar stagiaires van de Deventer Pabo hebben begeleid, ontvangen een exemplaar.

Nadere informatie over dit persbericht:
Hogeschool IJselland BBZ/Communicatie
dhr. J.P.J. Rombouts
Telefoon (0570) 66 31 20
Fax (0570) 66 35 22
Email (hans.rombouts@hsij.nl)

of

Mw. A. van Dalen en dhr. E.J. Deelstra, directie PABO, Tel. (0570) 66 36 58

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie