Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Soundstation 12: alle muziektitels onbeperkt downloaden

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SOUNDSTATION 12

Soundstation 12: alle muziektitels onbeperkt downloaden

Ongeacht de mening van de vijf grote platenmaatschappijen:

Meer dan 100.000 titels van alle bekende artiesten onbeperkt downloaden bij Soundstation12.com

Rotterdam, 22 mei 2001 - Vanaf begin juni kunnen consumenten via de website www.soundstation12.com voor een vast laag maandbedrag onbeperkt tracks van alle bekende artiesten downloaden. Soundstation 12 is na de hype rond Napster de eerste en enige online muziekdienst die, in tegenstelling tot vele andere online MP3 sites, alle volledige tracks van de vijf grote platenmaatschappijen aan zal gaan bieden. Het bedrijf biedt consumenten wereldwijd een goedkoop alternatief om muziek te kunnen kopen terwijl de artiesten hun royalties gewoon ontvangen.

Soundstation 12
Martijn Eier, woordvoerder van Soundstation 12 Benelux: 'Consumenten betalen volgens ons veel te veel voor CD's die in de winkel of via internet worden gekocht. Wij willen aantonen dat dit veel goedkoper kan, zonder dat de rechthebbenden als auteurs, uitvoerende artiesten en producers royalties mislopen.' Oprichter van Freehosting.com en tevens lid van het management team is Jan Kooman. 'Op de site www.soundstation12.com kunnen gebruikers vanaf begin juni op artiest en op song zoeken naar de gewenste muziek', aldus Kooman.

Platenmaatschappijen
Vele grote platenmaatschappijen zijn reeds benaderd door Soundstation 12 om hun repertoire met licentievoorwaarden en tarieven door te geven. 'Op deze manier kunnen we alle auteurs- en naburige rechten afdragen zodat zowel songwriters, uitvoerenden en producers hierdoor geen ontvangsten zullen mislopen,' aldus Eier. Eerdere contacten met de BUMA/STEMRA en SENA zijn positief verlopen. 'Platenmaatschappijen proberen uiteraard hun eigen belangen te beschermen maar vergeten de consument', aldus Eier, 'wij gaan een mogelijke confrontatie niet uit de weg, maar zijn er tevens van overtuigd dat ze uiteindelijk met ons zullen samenwerken'.

Doelstelling
Soundstation 12 streeft ernaar voor het einde van het jaar 100.000 gebruikers te hebben. Het bedrijf wil doorgroeien tot één van de grootste online distributeurs van digitale muziek. Een abonnement kost E 7,95 per maand en met een introductie aanbieding van E 4,95 per maand.---

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie