Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Amsterdam-Amstelland: schietincident in woning

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

In been geschoten
21-5-2001. De recherche van bureau IJ-tunnel onderzoekt een schietincident dat zich gistermiddag afspeelde in een woning aan de Transvaalstraat. Een van de aanwezigen, een 30-jarige inwoner van stadsdeel De Pijp, werd in zijn been geschoten en is inmiddels in een ziekenhuis behandeld. Naar de achtergrond van de problemen tast de politie nog in het duister. De recherche denkt te weten wie de schutter is. Er wordt naar hem uitgekeken.Zes arrestaties bij controle
21-5-2001. Het Ondersteunings Team Binnenstad (OTB) heeft donderdagavond tijdens een bromfietscontrole op de Nieuwmarkt zes arrestaties verricht. Betrokkenen reden op gestolen brommers en kregen een proces-verbaal voor diefstal en/of heling. Alle gestolen brommers zijn in beslag genomen.
Andere bestuurders kregen proces-verbaal voor onder meer te hard rijden en technische gebreken. De controle werd ondersteund door de Ongevallendienst en door een groep surveillanten.

Grote verkeerscontrole
21-5-2001. In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie een verkeerscontrole op het Westeinde. De agenten controleerden 500 voertuigen en schreven 250 bonnen uit, onder meer voor het niet kunnen tonen van het rij- en kentekenbewijs, het niet dragen van de autogordel en voor technische gebreken. Verder werden 18 verdachten gearresteerd en 12 voertuigen in beslag genomen, waaronder twee omgekatte auto's. Van de gecontroleerde bestuurders bleken er 18 te hebben gedronken. De hoogste score bedroeg 935 (ongeveer 2,1 promille).
Op hetzelfde moment werd er een snelheidscontrole gehouden op de Stadhouderskade. Van de 3675 bestuurders die de radar passeerden, reden er 465 te hard.
Goudhandelaar beroofd
21-5-2001. Twee gewapende mannen hebben zaterdagmorgen in een café aan de Valkenburgerstraat een goudhandelaar beroofd van een nog onbekend geldbedrag. De twee kwamen de kroeg binnen en bedreigden het slachtoffer met vuurwapens. Ze eisten geld. Om hun eis kracht bij te zetten, loste een van hen een schot. De kogel kwam in de muur terecht. Nadat het slachtoffer geld had afgegeven, gingen de bewoners er op een scooter vandoor. Deze werd later teruggevonden op de Laagte Kadijk. De overvallers zijn voortvluchtig.


Agenten gewond bij vechtpartij
21-5-2001. Toen zij een vechtpartij beteugelden in een eetcafé aan de Bosrandweg, zijn zes agenten gewond geraakt. Het om handletsel, gekneusde ribben en een gebroken arm. De politie arresteerde twee geweldplegers. Om één van de vechtersbazen van zich af te houden, loste een agent twee waarschuwingsschoten. Hierbij raakte niemand gewond. Toen de politie de geweldplegers wilde arresteren, ontstond weer een knokpartij. Cafébezoekers wilden de verdachten ontzetten. Daarop hield de politie een charge en zette politiehonden in.

Drugsoverlast aangepakt
21-5-2001. Onder supervisie van de buurtregisseur is vorige week opnieuw de drugsoverlast in de Dapperbuurt aangepakt. Dit keer werden een dealer en vier verslaafden aangehouden. De dealer, een 31-jarige man die ook als ongewenst vreemdeling te boek staat, is afgelopen vrijdag voor de officier van justitie voorgeleid. Op zijn verblijfsadres is kleding in beslag genomen die vermoedelijk gestolen is. De nieuwe kleding bevatte hier en daar nog labels. Het vermoeden bestaat dat de dealer ook drugs tegen gestolen kleding ruilde. De politie nam harddrugs en handelsgeld in beslag. De verslaafden zijn na verhoor heengezonden. Eind april jongstleden zette de buurtregisseur ook al een actie op touw tegen drugsoverlast. Veel buurtbewoners, marktkooplui en winkeliers lieten merken het optreden te waarderen.

Rechts voorrang
Sinds 1 mei moeten bestuurders op gelijkwaardige kruisingen voorrang verlenen aan alle bestuurders die van rechts komen. Hiermee vervalt de regel dat 'snelverkeer' op gelijkwaardige kruisingen voor 'langzaam verkeer' gaat.
Meer weten over deze nieuwe verkeersregel? Klik hier.Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie