Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe Nuffic website in ontwikkeling

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nuffic

homepage.gif (781 bytes)

Nieuwe Nuffic website in ontwikkeling

De Nuffic is bezig met het opzetten van een nieuwe website. Het is de bedoeling dat deze met het begin van het academisch jaar 2001-2002 de lucht in gaat.

Nieuwe doelen
Een reden om de site te vernieuwen is dat techniek en opmaak zijn verouderd. De huidige versie is in mei 1997 gelanceerd en dat is oud voor internet-begrippen. Idealiter wordt een site een keer in de drie jaar tegen het licht gehouden. Daarbij komt dat de huidige site niet meer past in de aangepaste huisstijl van de Nuffic. Een derde reden voor vernieuwing is dat de huidige site voor de bezoeker niet overzichtelijk is, omdat er te veel producten in een keer worden aangeboden. De nieuwe site gaat uit van vijf thema's: internationalisering, ontwikkelingssamenwerking, positionering van het Nederlandse hoger onderwijs, diplomawaardering en onderwijsvergelijking en Nuffic organisatie. Meer dan op de huidige site worden deze thema's uit elkaar gehouden. De bezoeker die bij een verkeerd onderdeel terecht is gekomen en niet weet hoe hij bij het gewenste onderwerp kan komen kan op elke willekeurige pagina de zoekfunctie aanklikken of via dwarsverbanden doorsurfen naar een ander thema. Ook komen er meer navigatieknoppen, waardoor de bezoeker gemakkelijker zijn weg vindt door de hele website heen. Verder wordt onderscheid gemaakt tussen professionele en niet-professionele gebruikers, zoals studenten. Professionele gebruikers kunnen hun weg vinden via de thema's. Studenten worden via de Nuffic-site al snel doorverwezen naar de wilweg-site of de website Study in the Netherlands (nieuwe opzet is nog in ontwikkeling).

Testen
De nieuwe website wordt in juni 2001 getest. De Nuffic is nog op zoek naar vijf proefpersonen. U kunt zich aanmelden via (webmaster@nuffic.nl).

laatste wijziging: mei 2001 |

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie