Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

WebMethods haalt grote order International Paper binnen

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

International Paper kiest webMethods om platform voor enterprise-integratie te leveren

Grootste papier- en houtproductenbedrijf ter wereld gebruikt webMethods voor enterprise-, mainframe- en B2B-integratie

Amsterdam - 22 mei 2001 - webMethods (Nasdaq: WEBM), toonaangevend aanbieder van integratiesoftware, gaat het ondernemingsbrede integratieplatform leveren aan International Paper (NYSE: IP). International Paper koos webMethods als de integratiestandaard voor het bedrijf na een zorgvuldige analyse van de producten van talloze integratieleveranciers.

"International Paper's enterprise-systemen vereisen krachtige integratiesoftware die flexibel genoeg is om aan onze groeiende behoefte te voldoen om al onze processen in de distributieketen te automatiseren. Integratiesoftware dus, die ons snel en gemakkelijk, via het web, met onze klanten en leveranciers verbindt," zegt J. Chris Scalet, Senior Vice President en Chief Information Officer for Information Technology bij International Paper. "Met deze technologie hebben we de mogelijkheid om over de hele wereld integratieoplossingen aan te bieden aan onze klanten."

Op dit moment gebruikt International Paper standaardtoepassingen van verscheidene leveranciers, evenals mainframes en maatwerktoepassingen. Het webMethods-integratieplatform zal de verschillende systemen in International Paper's talrijke wereldwijde vestigingen verbinden met een centrale IT-infrastructuur, hetgeen het beheer van interne toepassingen vereenvoudigt. International Paper begint haar integratie-initiatieven met het koppelen van toepassingen binnen het bedrijf. Daarna zullen ook directe verbindingen met klanten, leveranciers en branchegerichte marktplaatsen worden geïmplementeerd.

"Als leider in hun markt en als Fortune 100-bedrijf, is International Papers een belangrijke klant voor webMethods," zegt David Mitchell, bestuursvoorzitter en Chief Operating Officer van webMethods. "We zijn verheugd dat we na een rigoureus selectieproces boven aan de lijst uitkwamen. We zien er naar uit om International Paper te helpen met het stroomlijnen van haar bedrijfsvoering, het verminderen van de voorraden en het vergroten van de efficiëntie, door eenvoudigweg de huidige IT-systemen in staat te stellen om effectief samen te werken."

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Deze koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 625 klanten, waaronder wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger, Motorola en Starbucks. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, Ariba, Broadvision, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com

Contactpersonen:

Jill Latta
webMethods
+31 (0)20 491 97 37
(jlatta@webmethods.com)

Annemieke van Herk
Footprint Marketing
+31 (0)20 417 71 77
(annemieke@footprint.nl)reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie