Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Citroën C5 Break in juni op de Europese markt

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

22-5-2001

Citroën C5 Break, een unieke Break

Na de wereldprimeur van de C5 Break op de Salon van Genève 2001 brengt Citroën in juni in de meeste Europese landen deze Break op de markt.

Dit nieuwe model beantwoordt aan de verwachtingen van een steeds verder groeiende klantenkring Europa, die op zoek is naar een auto met een sterke persoonlijkheid, een chique en evenwichtige uitstraling en veel ruimte.

Doordat de C5 Break op hetzelfde innovatieve bouwconcept als de C5 Berline is gebaseerd, onderscheidt hij zich van zijn concurrenten door de combinatie van een uitzonderlijk grote bagageruimte en veel ruimte en comfort voor de inzittenden. Het grote aantal bergruimten in het interieur en de prima afwerkingskwaliteit zijn een extra bewijs voor de perfectie die ten aanzien van het welzijn aan boord is bereikt.

De C5 Break behoort met zijn laadvermogen tot de ruimste in het segment van grotere middenklasse combi's. Zo beschikt hij over een van de grootste bagageruimtes in zijn klasse, met een volume van minimaal 563 liter.
De bagageruimte onderscheidt zich door de grote gebruiksvriendelijkheid, die nog wordt vergroot door een uniek detail: een variabele laaddrempel bij stilstaande auto en uitgeschakelde motor.
Ook is het model voorzien van een achterruit die onafhankelijk van de achterklep kan worden geopend, zodat de bagageruimte onder alle omstandigheden toegankelijk is. De C5 Break is onmiskenbaar een echte Break.

De C5 Break is bovendien fraai vormgegeven, met het expressieve en harmonieuze exterieur met moderne carrosserielijnen die reeds een indruk geven van het zeer ruimte interieur dat de inzittenden wacht en de uitstekende rijeigenschappen van dit model. Door het hoge uitrustingsniveau en uitstekende afwerking bewijst de C5 Break overduidelijk dat hij tot de comfortabele grote middenklassers behoort.

De C5 Break profiteert van een groot aantal innovaties waarvan de inzittenden op hun beurt profiteren. Daarmee bewijst Citroën opnieuw uitsluitend auto's te construeren waarvan de technologie voor honderd procent aan de klant ten goede komt.
Zo dankt de C5 Break zijn voorbeeldige weggedrag aan de Hydractive III vering, die volledig is afgestemd op de veelzijdige gebruiksmogelijkheden van deze Break. Dit veersysteem garandeert een constante rijhoogte en zorgt ervoor dat de beladingstoestand geen invloed heeft op het weggedrag en het comfort.
Het multiplex electronisch systeem van de C5 Break maakt talrijke uitrustingsdetails mogelijk, die het comfort en de veiligheid van de inzittenden vergroten. De communicatiesystemen aan boord van de C5 Break bewijzen de grote ervaring van Citroën op dit terrein. De C5 Break garandeert bovendien een uitstekend veiligheidsniveau dankzij zijn doordachte bouwconcept, zijn uitzonderlijke veersysteem en de uitgebreide standaarduitrusting (ABS, ESP op de versies met V6- en 2.2 HDi-motor, 6 airbags).

Bij de presentatie biedt het modelprogramma de keuze uit drie uitrustingsniveaus Ligne Séduction, Ligne Prestige en Exclusive - en 7 motoren. Het betreft 3 dieselmotoren - de 2.0 HDi met 66 kW (90 pk), de 80 kW (110 pk) en de 2.2 HDi met 98 kW (136 pk) voorzien van een roetdeeltjesfilter - en 4 benzinemotoren - de 1.8i 16V met 85 kW (117 pk), de 2.0i 16V met 100 kW (138 pk), de 2.0 HPi met 103 kW (143 pk) en de 3.0i V6 met 152 kW (210 pk). De versies met 3.0i V6, 2.0i 16V, 2.0 HDi (110 pk) en 2.2 HDi-motor zijn tevens leverbaar met een automatische transmissie met sequentiële bediening. Het prijsniveau ligt 1.800 tot 2.200 gulden hoger dan de Berline, afhankelijk van de uitvoering. De C5 Break 1.8 16V Ligne Séduction kost NLG 47.790.

ALGEMENE PRESENTATIE

C5 BREAK, EEN KRACHTIGE PERSOONLIJKHEID MET GROTE KWALITEITEN

De Citroën C5 Break beschikt over een geheel eigen persoonlijkheid dankzij zijn unieke uitrustingsdetails en de uitgesproken vormgeving waarmee hij op de eerste blik al de verwachtingen van de klanten bevestigt. Het grote laadvermogen, het comfort, de dynamiek van de carrosserielijnen en het voorbeeldige weggedrag maken de C5 Break tot de onbetwiste standaard in zijn klasse.

EEN ECHTE BREAK

Een van de grootste laadruimten in zijn klasse

De C5 Break beschikt over een zodanig ruim bemeten laadruimte dat hij zich daarmee direct tussen de grootste Breaks in zijn klasse schaart.

Volume

Een grote bagageruimte was een van de voornaamste doelstellingen bij de ontwikkeling van de C5 Break.
Dat blijkt ook duidelijk uit de achterklep, die vrijwel volkomen verticaal staat om ook in de hoogte een zo groot mogelijke laadcapaciteit te behouden.
De C5 Break biedt met 563 liter het grootste bagagevolume in zijn klasse. Dankzij de uitstekende modulariteit van de achterbank kan het volume tot 1658 liter worden vergroot, en ook dat volume kan nog verder groeien door de uitneembare zitkussens van de achterbank te verwijderen. Dit volume kan door het concept van de auto optimaal worden gebruikt. De bagageruimte heeft regelmatige, vlakke vormen en de breedte van de laadopening bedraagt 1176 mm. De maximum hoogte meet 922 mm tot het dak en 487 mm onder de hoedenplank.

Praktische gebruiksmogelijkheden

Wanneer we zouden volstaan met uitsluitend naar het grote laadvolume van de C5 te verwijzen, zouden we daarmee andere grote pluspunten van het model negeren, het grote gebruiksgemak en de perfecte toegankelijkheid ervan.
Doel van Citroën was immers een Break te ontwikkelen die optimaal toegesneden is op alle situaties die de eigenaar in het dagelijks gebruik kan tegenkomen. In dat verband wordt de praktische bruikbaarheid door een aantal bijzonder vernuftige details vergroot:

Variabele laaddrempelhoogte bij stilstaande auto

Gebruikers van de C5 Break beschikken met de variabele laaddrempelhoogte bij stilstaande auto over een volkomen nieuw uitrustingsdetail dat een perfecte oplossing biedt voor lastige situaties bij het in- en uitladen van de auto. De hoogte van de laaddrempel kan zeer eenvoudig met behulp van een bediening vanuit de laadruimte worden gevarieerd; hiervoor hoeft de motor zelfs niet te lopen. De minimale hoogte van de laaddrempel bedraagt 493 mm, de nominale hoogte en maximum hoogte bedragen respectievelijk 568 mm en 653 mm.

Afzonderlijk te openen achterruit

De achterruit kan afzonderlijk worden geopend zodat de bagageruimte onder alle omstandigheden toegankelijk is. Dankzij dit praktische detail hoeft de achterklep voor het opbergen van kleinere voorwerpen niet te worden geopend.

Grote veelzijdigheid

Op welke wijze de C5 Break ook wordt gebruikt, de bagageruimte kan door de omkeerbare vloerbedekking (standaard in Ligne Prestige en Exclusive) gemakkelijk aan alle situaties worden aangepast. De ene kant bestaat uit tapijt, dat de bagageruimte een elegant aanzien geeft, de andere zijde is van een afwasbare PVC laag voorzien om probleemloos vuile spullen te kunnen vervoeren. Een beschermnet (standaard in Ligne Prestige en Exclusive) voorkomt dat in de bagageruimte opgeborgen voorwerpen in het interieur kunnen terechtkomen. Dit ingebouwde beschermnet is permanent beschikbaar en is dankzij een rolmechanisme in de rugleuning eenvoudig aan te brengen. Dit alles maakt deel uit van Pack Break. De laadcapaciteit van de bagageruimte wordt verder geoptimaliseerd door een aantal bijzondere opbergmogelijkheden, zoals een skiluik in de achterbankleuning (standaard in Ligne Prestige en Exclusive), het bagagenet op de bagageruimtevloer (standaard in Ligne Prestige en Exclusive) en afgesloten bergruimten aan de achterzijde van de spatborden.

Zeer verzorgde afwerking

Citroën heeft uiterste zorg aan het ontwerp en de ontwikkeling van de C5 Break besteed en geen enkel afwerkingdetail verwaarloosd. De gebruiker zal dan ook niet anders kunnen concluderen dan dat zijn auto tot de meest verfijnde en luxe Breaks op de markt behoort. Zo zijn de hefcilinders van de achterklep volledig in het dak weggewerkt en is de drempel verchroomd en van een beschermende folie voorzien.

Veel ruimte en comfort voor alle inzittenden

Het concept van de C5 Break werd bepaald door twee doelstellingen: ruimte voor de inzittenden en welzijn aan boord.

De afmetingen van de C5 Break bewijzen het: met zijn lengte van 4,76 meter en zijn breedte van 1,77 meter behoort hij tot de grootste Breaks in zijn klasse. Aan de opvallende hoogte van 1,52 meter ontleent het model zijn uitstekende hoofdruimte en de hoge rijpositie. Daardoor komt ook de ooghoogte van de inzittenden hoger uit, hetgeen ten goede komt aan het uitzicht en de veiligheid. Ook het comfort van de achterpassagiers staat op hoog niveau, ondermeer door de vrijwel vlakke wagenvloer die veel ruimte voor de voeten vrijlaat. De hoofdruimte bedraagt voorin 915 mm en achterin 930 mm.

Talrijke ingenieuze en ruim bemeten bergruimten

Voorwaarde voor het welzijn aan boord zijn ook praktische gebruiksmogelijkheden en een intelligent gebruik van de beschikbare ruimte. Behalve de bagageruimte zijn opbergmogelijkheden in het interieur van groot belang.
Het dashboardkastje met koelvak heeft een inhoud van 17 liter (behalve in de modellen met navigatiesysteem) waarin een fles water van 1,5 liter probleemloos plaats vindt. In het deksel kunnen zaken als een bril, pen en notitieblokje worden opgeborgen.
Op de console bevindt zich in het midden een bergruimte (behalve in de modellen met navigatiesysteem) die geschikt is voor twee frisdrankblikjes of andere voorwerpen, zoals een GSM-telefoon. Deze kan bovendien worden opgeladen via een 12V aansluiting in de middenconsole. Links van de bestuurder bevindt zich een vak met ruimte voor handschoenen en een sleutelbos.
De beide voorportieren zijn van twee ruime bakken voorzien, waarvan één gesloten is. De achterportieren zijn eveneens van een ruim bemeten open opbergbak voorzien. Het bergvak achter in de console is uitneembaar en kan dienst doen als asbak, bergruimte of kleine afvalbak. Een bekerhouder aan bestuurderszijde, een armsteun in het midden van de achterbank met bergvak en een uitschuifbare blikjeshouder (in Ligne Prestige en Exclusive) maken de opbergmogelijkheden compleet.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...