Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe 'MultiPort'-technologie van Compaq

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuwe 'MultiPort'-technologie van Compaq biedt mobiele gebruikers draadloze connectiviteit Compaq, Intel en Ericsson Microelectronics ontwikkelen oplossing voor draadloze netwerkconnectiviteit in nieuwe generatie notebooks Gouda, 22 mei 2001 - Compaq introduceert MultiPort, een modulaire technologie voor draadloze communicatie waarmee zakelijke gebruikers van Compaq notebook pc's altijd en overal toegang hebben tot hun bedrijfsinformatie. De MultiPort-interface, ontworpen door Compaq en ondersteund door Intel en Ericsson Microelectronics, is een ingebouwde, volledig Plug-and-Play compatibele USB-poort aan de achterzijde van een notebook. In eerste instantie beschikbaar met 802.11b draadloze LAN- en Bluetooth-modules, kan de MultiPort worden uitgebreid met ondersteuning voor zowel bestaande als toekomstige draadloze communicatiestandaards.

"De MultiPort-interface biedt klanten een complete oplossing voor draadloze communicatie in onze gehele lijn van notebooks in het zakelijke segment. Gebruikers kunnen verbinding leggen met verschillende communicatiestandaarden, door simpelweg de draadloze communicatiemodule te verwisselen," zegt Hans de Jong, Director Access Business Group van Compaq. "Dankzij deze flexibiliteit kunnen gebruikers gemakkelijk overstappen op nieuwe draadloze communicatietechnologieën, wanneer deze op de markt komen."

De MultiPort-module combineert de antenne en de radio-ontvanger in één apparaat en bevindt zich aan de achterzijde van het display. Dit is de meest optimale positie voor het zenden en ontvangen van radiosignalen. Op deze positie valt de antenne niet op en blijven PC Card- en Mini-PCI uitbreidingsslots vrij voor andere uitbreidingen. Door de zender/ontvanger en de antenne met elkaar te combineren, worden vele problemen rondom het gebruik van radiozenders in notebook pc's opgelost. Er zijn bijvoorbeeld geen externe connectors en kabels meer nodig die signaalstoringen kunnen veroorzaken.

802.11b MultiPort Module
Intel heeft een nieuwe draadloze LAN-module ontwikkeld voor de Compaq MultiPort. De Intel PRO/Wireless 2011 LAN Module voor MultiPort is compatibel met de 802.11b-standaard voor draadloze netwerken en biedt snelle en beveiligde netwerkcommunicatie. Deze module ondersteunt geavanceerde mogelijkheden voor 'roaming', hetgeen betekent dat gebruikers zich vrij kunnen bewegen door een gebouw. Daarbij wordt de verbinding in stand gehouden via een reeks draadloze Compaq access points. Met een transmissiesnelheid van maximaal 11 Megabit/seconde is de module ook geschikt voor streaming video, bestandsoverdracht, Voice-over-IP en andere veeleisende e-business applicaties. Intelligente functies voor energiebeheer zorgen ervoor dat de gebruiksduur van de batterij optimaal wordt benut.

Bluetooth Module
Compaq's Bluetooth MultiPort module is gebaseerd op de Bluetooth Module van Ericsson Microelectronics. Bluetooth is een compacte en voordelige oplossing voor draadloze communicatie over korte afstanden, die de huidige kabelverbindingen met verschillende randapparaten zal vervangen.

Dankzij de samenwerking met verschillende partners op het gebied van antennes, software en productie - waaronder Ericsson Microelectronics - is Compaq een van de eerste leveranciers die een notebook met geïntegreerde Bluetooth-mogelijkheden kan leveren. De module ondersteunt zowel point-to-point als point-to-multipoint communicatie en is tevens compatibel met versie 1.1 van de Bluetooth-specificatie.

Compaq verwacht de MultiPort-interface vanaf 22 mei 2001 te kunnen bieden in haar lijn van zakelijke notebook pc's.

Over Compaq
Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is een van 's werelds marktleiders op het gebied van Internet-infrastructuren en -toegang. Compaq ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert, al dan niet in samenwerking met haar partners, een breed scala aan end-to-end enterprise oplossingen, waaronder hardware, software, opslagsystemen en diensten. In meer dan 200 landen verkoopt Compaq haar producten en diensten, voornamelijk aan het bedrijfsleven, consumenten, de overheid en onderwijsinstellingen.

Meer informatie over Compaq en haar producten en diensten, alsmede klantenondersteuning, is beschikbaar op www.compaq.nl.

THIS PRESS RELEASE MAY CONTAIN FORWARD-LOOKING STATEMENTS BASED ON CURRENT EXPECTATIONS THAT INVOLVE A NUMBER OF RISKS AND UNCERTAINTIES. THE POTENTIAL RISKS AND UNCERTAINTIES THAT COULD CAUSE ACTUAL RESULTS TO DIFFER MATERIALLY INCLUDE, AMONG OTHERS: MARKET CONDITIONS, PARTICULARLY IN THE U.S.; INCREASED COMPETITIVE ENVIRONMENT AND PRICING PRESSURES; DISRUPTIONS RELATED TO RESTRUCTURING ACTIVITY AND DELAYS IN THE IMPLEMENTATION OF CHANGES IN DELIVERY MODELS. FURTHER INFORMATION ON THESE AND OTHER FACTORS THAT COULD AFFECT COMPAQ'S FINANCIAL RESULTS IS INCLUDED IN COMPAQ'S SECURITIES AND EXCHANGE COMMISSION (SEC) FILINGS, INCLUDING THE LATEST ANNUAL REPORT ON FORM 10-K AND THE LATEST QUARTERLY REPORT ON FORM 10-Q.


- Einde persbericht -

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jeanette de Wilde, tel. 0182 - 565807, e-mail: (Jeanette.dewilde@compaq.com) Of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Perlita Fränkel, tel. 023 - 5628208, e-mail: (perlitaf@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie