Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorstel renovatie openbare verlichting Delfzijl

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl


Vervanging lichtmasten in 2001

Het college van Burgemeester & Wethouders stelt de gemeenteraad van Delfzijl voor om een gedeelte van de openbare verlichting te renoveren in Delfzijl en Wagenborgen. In overleg met Essent Lighting BV (voorheen Edon) is voor het jaar 2001 een plan opgesteld. De kosten daarvan zijn begroot op f 590.000,-. Dit plan is onderdeel van een tienjarenplan, dat gestart is in 1997 en regelt dat fasegewijs verouderde verlichtingsarmaturen en lichtmasten worden vervangen in de gemeente Delfzijl.

Voor het jaar 2001 zijn de vervangingswerkzaamheden gepland in Delfzijl in de Platenbuurt, langs de Farmsumerweg (gedeelte Zeel - N33) en gedeeltelijk in de wijk West II. Als de herinrichtingswerken in de Platenbuurt nog niet zover zijn gevorderd dat het vervangen van de openbare verlichting in deze wijk kan worden afgerond, dan zal de openbare verlichting in de hele wijk West II geheel worden vervangen. In Wagenborgen zijn de werkzaamheden gepland langs de Familie Bronsweg (het gedeelte dat aansluit op de Hoofdweg).

Een groot deel van de huidige openbare verlichting is aangelegd in de jaren 1960-1975 vanwege een explosieve groei van het aantal woningen in die periode. Een deel van deze openbare verlichting heeft nu een dusdanige leeftijd bereikt dat het einde van de technische levensduur in zicht is gekomen. Bovendien zijn van een aantal armaturen geen reserveonderdelen meer beschikbaar.

Bij de bepaling van het verlichtingsniveau van de nieuwe installaties gelden de landelijke richtlijnen en aanbevelingen van de Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde (NSVV). Het energieverbruik en de energiekosten zullen relatief laag zijn door sterk verbeterde armaturen en energiezuinige lampen.

De gemeenteraad van Delfzijl neemt op 28 juni 2001 een besluit over het voorstelNadere inlichtingen over dit bericht verstrekt H.D. van Dam, telefoon 0596-639954.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie