Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentelijke onderscheiding uitgereikt

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


|
Gemeentelijke onderscheiding uitgereikt

Gemeentelijke onderscheiding uitgereikt

Op maandag 21 mei heeft wethouder Duco Stadig het Ereteken van Verdienste uitgereikt aan de heer De Graaff vanwege zijn vele maatschappelijke activiteiten in de afgelopen 33 jaar.

In 1968 verhuisde de heer De Graaff naar Bos en Lommer en raakte hij betrokken bij de oprichting van het Huurderscomité West in 1969. Vanaf die tijd hielden de vrijwilligers van het comité spreekuur voor de huurders uit de buurt en uit de verre omtrek in het Wijkopbouworgaan Bos en Lommer en het Wijkcentrum Admiralen- en Postjesbuurt.

Vele duizenden Amsterdammers zijn op deze manier geholpen om gebruik te maken van hun wettelijke rechten in het streven naar betaalbare huren en goed onderhouden woningen. Daarnaast verzorgde de heer De Graaff als secretaris van het comité de uitgave van 'De Huurder', een krant die nog altijd circa 1000 abonnees heeft.

Ook was hij betrokken bij diverse initiatieven op het gebied van leefbaarheid, veiligheid en het behoud van de karakteristieke architectuur van de buurt. Met de komst van de stadsdeelraad besloot de heer De Graaff tot het oprichten van een buurtpartij: 'Buurtbelangen Bos en Lommer', waarvan hij voorzitter is.

Sinds 1994 zit hij voor deze partij in de stadsdeelraad Bos en Lommer. Daarnaast bleef hij ook nog actief als secretaris van het huurderscomité.

Cynthia Hendriks
Naar boven


-

© gemeente Amsterdam - 22-05-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie