Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Natuurontwikkeling in parkgebied Valckesteyn-west

Datum nieuwsfeit: 22-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Albrandswaard
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Albrandswaard


Natuurontwikkeling in het parkgebied Valckesteyn-west

Rhoon, 22 mei 2001

Afwisselend beeld door terugkeer oorspronkelijke vegetatie

De gemeente Albrandswaard laat in het park Valckesteyn-west een hectare van het gebied ontwikkelen als inheemse bloemenweide. Het project, dat samen met Binder Groenprojecten en Heem Natuurontwikkeling wordt uitgevoerd, start deze zomer.

De oorspronkelijke (inheemse) vegetatie wordt weer teruggebracht in het gebied. Vergeleken met de gangbare, strak onderhouden groenstroken, levert deze natuurontwikkeling een kleurrijker beeld op met een grote variatie aan plantensoorten.

Er zal uitsluitend met echt inheemse zaden en planten gewerkt worden. Dit is niet alleen vrij uniek, maar vormt tevens de basis voor het welslagen voor dit natuurontwikkelingsproject, aangezien de plantensoorten hier thuishoren en zich dus goed handhaven hier. Gekozen is voor een zogenaamd duurzaam mengsel van zaden. Waar normaal gesproken na twee jaar opnieuw moet worden ingezaaid, gaat dit mengsel langer mee. Na ongeveer drie jaar zal het park het gewenste eindbeeld tonen.

De gemeente Albrandswaard, die groen hoog in het vaandel heeft staan, wil de bestaande ecologische structuren uitbreiden. De ontwikkeling van deze inheemse bloemenweide past prima in dit streven. Gezien de beschikbare ruimte en kwaliteiten van het gebied vormt het park direct ten noorden van de woonwijk Valckesteyn een goede locatie voor natuurontwikkeling.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie