Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zuid-Holland doet voor de negende keer mee aan Roparun

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

15-05-2001
Zuid-Holland doet voor de negende keer mee aan Roparun

Gedeputeerde Lennie Huizer geeft op woensdag 23 mei om 10.30 uur op het provinciehuis in Den Haag het startsein voor het provinciale hardloopteam dat op weg gaat naar de start van de Roparun in Rotterdam. Dit jaar wordt de Roparun voor de tiende keer georganiseerd. De Roparun is een non-stop-hardloop- estafettewedstrijd met een lengte van 530 km van Rotterdam naar Parijs. Er wordt gelopen voor diverse doelen ten behoeve van kankerpatiënten. Vorig jaar hebben de 150 deelnemende teams ruim 4 miljoen gulden ingezameld.

De provincie Zuid-Holland doet voor de 9e keer mee aan de unieke duurloop. Vorig jaar heeft het team van de provincie Zuid-Holland fl. 32.000, - bijeengelopen. De bedoeling is dat bedrag dit jaar te overtreffen. Provinciale medewerkers organiseren activiteiten om, naast de lotenverkoop, geld voor het goede doel in te zamelen. Zo is er op woensdag 16 mei op het binnenterrein van het provinciehuis een Roparunkermis met onder meer doelschieten, schoenenpoetsen en ballengooien.

Het provinciale team heeft de tocht zodanig georganiseerd dat er zoveel mogelijk geld naar het goede doel gaat. Zo worden er kleine gesponsorde personenbussen als begeleidingsvoertuigen gebruikt en gaat er geen geld verloren aan de huur van bussen of vrachtauto's. Onderweg wordt gebruikgemaakt van voorzieningen ter plekke. Verblijfplaatsen zijn een camping en wordt er zelfs overnacht bij mensen thuis. Alle ruimten worden belangeloos ter beschikking gesteld. Het Directieteam en de griffier van de provincie Zuid-Holland zullen het provinciale team per fiets begeleiden tot de Belgische grens.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie