Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aalberts Industries wint patentstrijd in Groot-Brittannië

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Bron: Aalberts Industries
Zoek soortgelijke berichten
Aalberts Industries

Persbericht

Aalberts Industries wint patentstrijd in Groot-Brittannië

De UK High Court heeft Aalberts Industries N.V. in het gelijk gesteld met betrekking tot een speciaal voor de Britse biermarkt ontwikkelde tapstang.

In de loop van 1999 ontstond in Groot-Brittannië een patentstrijd tussen het in Denemarken gevestigde bedrijf Micro Matic en Dispense Systems International (DSI), een 100% dochteronderneming van Aalberts Industries. De Deense onderneming startte een juridische procedure tegen Aalberts Industries omdat DSI met haar nieuwe tapstang inbreuk zou maken op een patent.

De Britse rechter heeft nu vastgesteld dat het patent nietig is en Aalberts Industries dus vrij is in de productie en verkoop van het product. Voor Aalberts Industries betekent deze uitspraak een belangrijke erkenning van haar eigen technologie en knowhow. Naar verwachting zullen de Britse klanten als gevolg van de patentstrijd hun terughoudendheid laten varen en zal de marktpositie de komende jaren versterkt kunnen worden.

Als verliezende partij is de Deense onderneming veroordeeld tot een substantiële kostenvergoeding. Aalberts Industries beraadt zich nog op het instellen van mogelijke schadevergoedingsacties.

Langbroek, 23 mei 2001


Contactpersoon: B.P. Bolkenstein
Aalberts Industries N.V.
Tel. 0343-565080

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie