Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra subsidie voor nachtopvang t IJ Breda

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

23-05-2001

Extra subsidie voor nachtopvang t IJ
Het college van burgemeester en wethouder stelt de raad voor een structurele aanvullende subsidie van 257.985,- per jaar te verstrekken voor de personele capaciteit van de nachtopvang Stichting t IJ. Voor 2001 betekent dit nog een resterende bijdrage van 122.850,-

In maart 1993 is nachtopvang t IJ opgericht. Het uitgangspunt voor de personele bezetting was een combinatie van professionele werkers en banenpoolers. Al na een paar jaar werd duidelijk dat deze constructie te zwak is om continuïteit te garanderen, aangezien de problematiek van nachtopvang gecompliceerd en zwaar is. Op grond hiervan en in verband met uitbreiding van de capaciteit van 12 naar 18 bedden werd in 2000 besloten de subsidie voor nachtopvang structureel te verhogen met 200.000,-.
Nu blijkt dit ook onvoldoende om de personeelsproblemen op te lossen. Daarnaast zou ook het aantal bedden uitgebreid moeten worden van 18 naar 22, vanwege het groeiend bezoekersaantal. Begin dit jaar kon de leiding van Stichting t IJ dan ook niet anders besluiten dan de nachtopvang terug te brengen naar 5 dagen per week. De gemeente Breda heeft toen, als gevolg van die situatie, besloten om een eenmalige subsidie van 30.000,- te verstrekken.

Doordat de opvang steeds drukker bezocht wordt en doordat de problematiek waarmee het personeel te maken heeft zwaarder is geworden, kan nu definitief vastgesteld worden dat de personele constructie niet meer voldoet.
Daarnaast worden, door de toegenomen zwaarte en complexiteit, ook aan de banenpoolers steeds hogere eisen gesteld. De banenpoolers zijn met name voortgekomen uit de Wet Integratie langdurige Werklozen (WIW). Momenteel ondervindt de Stichting t IJ dat vanuit de WIW-regeling nauwelijks meer mensen te rekruteren zijn die aan deze verhoogde eisen voldoen.

Met de structurele aanvullende subsidie van 257.985,- garandeert Stichting t IJ niet alleen continuïteit in de nachtopvang gedurende zeven dagen per week, maar eveneens uitbreiding van het aantal bedden van 18 naar 22. Dit laatste zal gebeuren met ingang van 1 januari 2002, wanneer de nieuwe huisvesting aan de Slingerweg wordt betrokken.

Breda, 23 mei 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie