Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Russische ambassadeur onthult bijzonder geschenk in Lelystad

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Flevoland

Zwemwater

Russische ambassadeur onthult bijzonder geschenk in Lelystad

De Russische ambassadeur in Nederland, de heer A.G. Khodakov, heeft woensdag 23 mei in Lelystad een kunstwerk onthult dat Nederland als geschenk heeft gekregen van de Russische Federatie. Het gaat om het beeldhouwwerk Wodopoy (Het Drenken) dat is gemaakt door de Russische kunstenaar Vladimir Surovtsev. De Russische Federatie heeft dit cadeau aangeboden aan het Koninkrijk der Nederlanden om de goede relatie tussen beide landen te onderstrepen.

Omdat de provincie Flevoland al jarenlang een vriendschapsrelatie onderhoudt met het Russische district Dmitrov, krijgt het kunstwerk een plaats in de Flevolandse provinciehoofdstad. Het beeld is te bewonderen zijn in het Woldpark aan de rand van het stadscentrum van Lelystad. Bij de onthulling traden Commissaris van de Koningin van Flevoland Michel Jager en burgemeester van Lelystad Chris Leeuwe op als gastheren. De provincie Flevoland is blij met de blijk van waardering die wordt uitgesproken door de plaatsing van het kunstwerk in Lelystad. Het benadrukt dat de relatie die Flevoland en Dmitrov het afgelopen decennium hebben opgebouwd, een bijzonder waardevolle is voor beide regios. Flevoland en Dmitrov werken met elkaar samen op het gebied van landbouw, onderwijs, gezondheidszorg en cultuur.

Datum 23-05-2001 Nummer 2001-056

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie