Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Locatienet breidt B2B diensten uit

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

- PERSBERICHT -

Tiel, 23 mei 2001

Locatienet en YourNews gaan samenwerkingsverband aan YourNews reseller business-to-business diensten Locatienet

Locatienet, aanbieder van geografische en mobiliteitsinformatie via online toepassingen, en content syndicator YourNews hebben een overeenkomst gesloten. De samenwerking houdt in dat YourNews vanaf vandaag de business-to-business (B2B) diensten van Locatienet aan haar klanten aanbiedt. YourNews breidt hiermee haar contentaanbod in de breedte uit. Locatienet ziet in YourNews een belangrijk verkoopkanaal met internationale mogelijkheden én beoogt met de overeenkomst het marktaandeel van haar B2B diensten verder uit te bouwen.

De B2B diensten van Locatienet die YourNews aan haar klanten gaat aanbieden, zijn voornamelijk de maatwerkoplossingen en in mindere mate de recentelijk gelanceerde Locatietools en Locatiezoeker. Met de diensten kunnen bedrijven via hun bedrijfssite hun klanten op maat voorzien van een routebeschrijving met kaartje naar hun bedrijfsvestiging(en).

Focus op verdere product- en dienstontwikkeling
Door de samenwerking met YourNews kan Locatienet nu nog meer bedrijven voorzien van haar B2B diensten. *Wij zijn bijzonder verheugd over de samenwerking met YourNews. De overeenkomst bewijst dat onze koers van kwaliteit en goede laagdrempelige diensten werkt,* zegt Kasper Spiro, managing director van Locatienet. *Mede door dit soort overeenkomsten kan Locatienet zich focussen op verdere product- en dienstontwikkeling, terwijl de markt optimaal bediend wordt.*

Schakel tussen leverancier en ontvanger
Bij de overeenkomst met Locatienet fungeert YourNews als content syndicator. Een content syndicator is de schakel tussen nieuwsleveranciers (genaamd: originators) en nieuwsafnemers (genaamd: distributors) van digitale content. Originators, zoals Locatienet, leveren content aan aan YourNews. YourNews zorgt er vervolgens voor, dat deze informatie op het juiste moment, in het juiste formaat (xml, html, wap) bij haar afnemers terechtkomt. Deze afnemers verspreiden het vervolgens weer onder hun doelgroep via verschillende kanalen (internet, intranet, mobiele telefoon).

Jan van Ottele, CEO van YourNews: *De content van Locatienet is een goede toevoeging aan onze bestaande contentportfolio. Met name vanuit de corporate markt bestaat een groeiende interesse om route-informatie als extra service op te nemen op inter-, intra- of extranetsites. Ook voor de mobiele markt verwachten wij in de toekomst veel vraag naar dit soort diensten.*


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie